Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
16.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Osebne finance dražba stanovanj dražba nepremičnine stanovanja JSS MOL stanovanjski kredit

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 16.55

6 let, 7 mesecev

Kakšne priložnosti vas čakajo na dražbah

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Pred prazniki in takoj po njih bo na dražbah na prodaj več ljubljanskih stanovanj. Izklicne cene morda niso več tako ugodne, a priložnosti kljub temu ostajajo.

Javni stanovanjski sklad mestne občine Ljubljana (JSS MOL) do 10. januarja zbira zavezujoče ponudbe za nakup mansardnega stanovanja na Tesarski ulici 12. Izhodiščna cena za 22 kvadratnih metrov stanovanjske površine v petem nadstropju starejšega bloka znaša 43.700 evrov.


Morda vas zanima še:
Cena kletnega stanovanja pri Drami poskočila za 70 odstotkov
Prodaja stanovanj v Nokturnu presegla pričakovanja
Dobri možje bodo razveselili prve kupce stanovanj v Celovških dvorih

Stanovanju pripadata kuhinja in soba. Stanovanje nima lastne kopalnice in sanitarij, temveč so skupne za pet sob. V kleti sta še dve ločeni shrambi, skupaj veliki dobre tri kvadratne metre. Etažna lastnina je urejena in vpisana v zemljiško knjigo.

Mansardno stanovanje na Prulah, ki nima lastne kopalnice in sanitarij, te so v skupni uporabi petih sob, se prodaja po izklicni ceni 43.700 evrov. | Foto: JSS MOL Mansardno stanovanje na Prulah, ki nima lastne kopalnice in sanitarij, te so v skupni uporabi petih sob, se prodaja po izklicni ceni 43.700 evrov. Foto: JSS MOL Ogled nepremičnine bo 4. januarja ob 10. uri. Zainteresirani kupci morajo popolne ponudbe oddati do 10. januarja do 9. ure. Do takrat morajo poravnati tudi 4.370 evrov varščine. Ponujena cena ne sme biti nižja od izhodiščne cene, kupec pa bo moral poravnati še stroške davka na promet z nepremičnino, stroške notarja in vknjižbe lastninske pravice v zemljiško knjigo.

V Spodnji Šiški na prodaj 65 kvadratov

Na javni dražbi se bo 2. februarja prodajalo 65 kvadratnih metrov veliko stanovanje v ulici Milana Majcna 10 v Ljubljani. Stanovanje v tako imenovani soseski Drogerija bo na prodaj po izklicni ceni 143.657 evrov. V ceni je všteto še parkirno mesto v podzemni garaži.

Najmanj en delovni dan pred dražbo morajo ponudniki vplačati 14.365 evrov. Dražitelji lahko izklicno ceno zvišujejo za najmanj tri tisoč evrov.

Ogled nepremičnine je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem družbe Transing Luko Lahom.

Štirisobno stanovanje v Štepanjskem naselju za 72 tisočakov

Kvadratni meter stanovanja, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja nastalo iz dveh ločenih stanovanj, se prodaja po izklicni ceni manj kot tisoč evrov. | Foto: Stečajni upravitelj Kvadratni meter stanovanja, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja nastalo iz dveh ločenih stanovanj, se prodaja po izklicni ceni manj kot tisoč evrov. Foto: Stečajni upravitelj

Pet dni pozneje bo isti stečajni upravitelj prodajal štirisobno stanovanje v ljubljanskem Štepanjskem naselju. Izklicna cena za 79 kvadratnih metrov veliko stanovanje z balkonom, združeno iz dveh ločenih stanovanj, znaša 72 tisočakov. To je manj kot tisoč evrov za kvadratni meter.

Ker je bilo stanovanje na Steletovi 2 slabo vzdrževano, ga bo moral novi lastnik temeljito prenoviti. Ogled je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem.

Dražitelji lahko izklicno ceno zvišujejo za najmanj dva tisoč evrov. 7.200 evrov varščine morajo dražitelji poravnati najpozneje do 6. februarja.

Na drugem koncu Štepanjskega naselja bo 22. decembra na dražbi na prodaj še eno stanovanje. Za 64 kvadratnih metrov je stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas na prvi dražbi postavila ceno dobrih 133 tisočakov.

A pozor, stanovanje na ulici Polonce Čude 11 je zasedeno s stanovalci, zato morajo kupci prevzeti tudi tveganje zaradi njihove morebitne neizselitve. Sodišče v takšnih primerih izda sklep o izselitvi stanovalcev, ki ga morajo ti zapustiti v roku treh mesecev. V nasprotnem primeru sledi prisilna izselitev.

Varščino v višini desetih odstotkov izklicne cene morajo dražitelji poravnati do 21. decembra.

Starejši blok nasproti Gospodarskega razstavišča

Okrajno sodišče v Ljubljani bo 22. decembra ob 9. uri prodajalo 124 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Dunajski cesti 41.

Izklicna cena za stanovanje v starejšem bloku nasproti Gospodarskega razstavišča znaša 204 tisočake oziroma 1.650 evrov za kvadratni meter. Čas za plačilo varščine v višini desetih odstotkov izklicne cene je le še danes.

Za Bežigradom 1.600 evrov za kvadratni meter

Še eno stanovanje, ki ga bo 6. januarja prodajalo ljubljansko okrajno sodišče, se nahaja na Herbersteinovi ulici 19. 66 kvadratnih metrov veliko stanovanje v starejšem bloku za Bežigradom bo na prodaj po izklicni ceni 106.500 evrov. To je dobrih 1.600 evrov po kvadratnem metru.

Ponudniki morajo 10.600 evrov varščine položiti najpozneje tri delovne dni pred dražbo. Ogled je mogoč po predhodnem dovoljenju sodišča.

Celovški dvori | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Stečajni upravitelj celjske družbe Sigmanova Štefan Veren do 2. januarja zbira zavezujoče ponudbe za nakup šestih stanovanj v Celovških dvorih. Izklicne cene se gibljejo od 96 tisoč evrov do 178.500 evrov.  Za ogled je potreben predhoden dogovor s stečajnim upraviteljem.

Ne spreglejte