Če bi pred 7 leti vložili 100 dolarjev v Bitcoin, bi danes imeli 83 milijonov

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (crypto valuta), katera popularnost raste iz leta v leto po svetu, tudi v Sloveniji. Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja, je to, da ga ne kontrolira nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne kontrolira vašega denarja. V aprilu leta 2010 je bila cena enega Bitcoina 0.003 dolarja, medtem ko je danes cena enega Bitcoina več kot 2500 dolarjev.

Oglasno sporočilo

Lyxor

Fortrade, je za vse, ki so zainteresirani, da bi se naučili, kako trgovati z Bitcoinom ali za vse tiste, ki enostavno želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Pred dvema mesecema, po obdobju intezivne rasti cene, je Bitcoin dosegel simbolično mejo, saj je presegel ceno ene unče zlata. Od tedaj do danes je cena nadaljevala svojo rast in dosegla 2500 dolarjev, s čimer je podvojila svojo vrednost.

Medtem je veliko držav razglasilo Bitcoin legalnim, kar je imelo pozitiven vpliv na njegovo ceno. Na Japonskem mnoge trgovske verige dovolijo nakupe z Bitcoinom, kar je vplivalo, da je cena te crypto valute, tekom predhodnega meseca, zrasla za skoraj 80 %, in s tem postane Japonska največji trg za Bitcoin na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačila. Med njimi je tudi Avstralija, ki bo od julija tega leta proglasila Bitcoin kot legalno plačilno sredstvo, enako se pričakuje tudi od Rusije.

Lyxor

Eden od razlogov za rast cene Bitcoina je, da ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim online zapisom, poznanim pod imenom block chain. Končna številka Bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, ki se imenuje rudarjenje, kar prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.