SiolNET. Posel danes Finance
9,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bojan Požar prek Twitterja prodaja posestvo na Krasu

9,08

termometer

Posestvo na Krasu
Foto: Osebni arhiv sogovornikov

Novinar in publicist Bojan Požar za dobrih sto tisoč evrov prodaja posestvo na Krasu. "Nad močjo družbenih omrežij sem presenečen," pravi.

Starejša dvoetažna hiša v zaselku Trebižani, ki premore pet hiš, stoji na 1.500 kvadratnih metrih zemljišča. Ima 140 kvadratnih metrov bivalne površine in potrebuje temeljito prenovo. Kot pravi lastnik, je vinska klet v njej prava kraška dediščina.

Hiša stoji na nekaj več kot 1.500 kvadratnih metrih zemljišča. Na eni strani jo obdaja hribček do gozda, zato ni sosedov. Hiša stoji na nekaj več kot 1.500 kvadratnih metrih zemljišča. Na eni strani jo obdaja hribček do gozda, zato ni sosedov. Foto: Osebni arhiv sogovornikov

Nepremičnina na polovici vinske ceste med Štanjelom in Vipavo je na prodaj po Gursovi oceni ali po dogovoru. Gursova cenitev znaša 105 tisoč evrov.

"Cena se glede na stanje hiše morda zdi visoka, ampak zemlja na Krasu, v slovenski Provansi, kot vidim po nepremičninah, ima kar visoko ceno," je dejal Požar in dodal, da je zemljišče primerno tudi za gradnjo mini hotela.

Posestvo na Krasu Foto: Osebni arhiv sogovornikov

Posestvo je sicer formalno v lasti njegovega podjetja Lanaka Media, katerega lastnik je njegova hči Maša, sam pa je direktor.

"Nepremičnino smo kupili pred 12 leti, saj sem tu želel urediti počitniško hišo. Oče je namreč tržaški Slovenec, zato me je vleklo na ta konec Slovenije. Pozneje sem se raje odločil za rojstni Maribor, kjer živi mama," nam je pojasnil Požar.

Pravi, da je že zdaj razpet med Ljubljano in Mariborom, tako da bi bilo obiskovanje vikenda na Krasu absolutno odveč.

Posestvo na Krasu Foto: Osebni arhiv sogovornikov

Požar pravi, da posestva ne prodaja na nobenem nepremičninskem portalu, temveč je oglas sinoči prvič objavil na Twitterju.

"Pred časom sta se sicer za mojo nepremičnino zanimala dva znana Slovenca, a se nakup ni zgodil. Eden je bil programski direktor komercialne televizije, drugi pa tiskovni predstavnik vladne stranke, a imen vam ne bom razkril," pravi Požar, ki tudi ni hotel razkriti, koliko potencialnih kupcev ga je danes že poklicalo. "Sem pa presenečen nad močjo družbenih omrežij," je sklenil Požar. Posestvo na Krasu Foto: Osebni arhiv sogovornikov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin