Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 11. 2021,
9.28

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptovalute trgovanje bitcoin PR članek

Torek, 2. 11. 2021, 9.28

2 leti, 5 mesecev

Bitcoin je dosegel nov rekord: en bitcoin je zdaj vreden 60 tisoč dolarjev

Oglasno sporočilo

Bitcoin je v četrtek, 21. oktobra, prvič v zgodovini prebil mejo 66 tisoč dolarjev in tako dosegel novo najvišjo raven. Bitcoin je v letu 2021 zrasel za več kot 100 odstotkov, medtem ko je samo v oktobru zrasel za več kot 30 odstotkov.

Fortrade_nov1 | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se želeli od doma naučiti trgovati s ceno bitcoina (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali bi preprosto radi razširili svoje znanje, pripravil brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno bitcoina. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

  Fortrade_nov2 | Foto:

To leto je bilo za kriptovalute polno pozitivnih novic. Institucionalni vlagatelji in podjetja vse bolj podpirajo bitcoin. Družba Tesla je spodbudila skok cene, ko je objavila, da je kupila bitcoin v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev.

Mastercard je napovedal, da namerava na svoji platformi podpreti kriptovalute. Apple je februarja napovedal, da bo ApplePay na platformi podpiral tudi plačila z bitcoinom.

Drugi razlog za rast cene bitcoina so majhni vlagatelji, ki se bojijo, da ne bi zamudili nove priložnosti na digitalnem trgu, in se odločajo za nakup kriptovalut. Poleg tega ponudba bitcoinov upada, saj stroški rudarjenja enega kovanca postajajo vedno višji, kar spodbuja tudi rast cen.

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij, posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte