Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 3. 2015,
13.52

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

osebne finance advertorial

Petek, 13. 3. 2015, 13.52

2 meseca

5 navad finančno uspešnih ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Uspešni poudarjajo, da so za dosego cilja potrebne dobre navade. Preberite pet nasvetov, ki vam bodo pomagali na poti do vašega finančnega cilja.

Zgodbe o uspehu so odlično branje. Prav gotovo ste že kdaj prebrali biografijo katerega od izjemno uspešnih ljudi, verjetno ste se iz nje tudi kaj koristnega naučili. Kaj pa če bi začeli pisati svojo zgodbo o uspehu? Morda vam bodo prav izkušnje uspešnih pomagale do cilja.

1. Cilj imejte vedno pred očmi! Verjetno se zavedate, da se nobena pomembna stvar v življenju ne zgodi čez noč, tudi finančna stabilnost spada mednje. Si želite postati finančno neodvisni ali prihraniti kupček denarja za varno starost, boljši začetek za svoje otroke ali prenovo stanovanja? Vse je mogoče, a tudi zahteva svoj čas. Zato imejte pri sprejemanju dolgoročnih finančnih odločitev vedno pred očmi končni cilj namesto mesečnega izdatka, ki ga namenite za pot do cilja. Tako bo pot lažja.

2. Zgodbe o uspehu naj vam služijo kot navdih Za finančno uspešnost je treba izpolniti dva osnovna pogoja: denar zaslužiti in nato z njim pametno upravljati. Vse je torej v vaših rokah. O upravljanju denarja pa se učimo od uspešnih, kajti slavni milijonarji niso postali bogati po naključju. Nič se ne zgodi samo od sebe, ne glede na to, koliko denarja imate – treba je le začeti dobro skrbeti zanj! Skrivnost je v našem odnosu do dela, predanosti zastavljenemu cilju, ko pa je ta dosežen, pa tudi pametnem upravljanju z denarjem.

Richard Branson je ustanovitelj skupine Virgin Group in eden najbolj znanih svetovnih poslovnežev. Manj znana je njegova težka pot do uspeha. V šolskih klopeh mu ni kazalo dobro, saj se je spopadal s hudo disleksijo. Na svoji poti do uspeha so mu tekmeci ovirali pot, želeli so mu uničiti podjetje in umazati njegovo ime, tako da je na neki točki izgubil več kot 400 milijonov dolarjev. Vendar ni se predal, bojeval se je naprej in v razmeroma kratkem času z dobrim finančnim načrtom in močno voljo postal finančno še uspešnejši.

3. Izkoristite dobre priložnosti Ste naveličani svoje službe in vam ne prinaša zadovoljstva, napredka in tudi zaslužka, ki bi si ga želeli? Imejte odprte oči za dobre priložnosti na trgu.

Marissa Mayer je našla svojo priložnost. Kariero je začela pred 15 leti, ko se je pridružila Googlu kot 20. zaposlena. Povzpela se je do vodje oddelka za Googlove iskalne proizvode, nato pa prevzela mesto namestnice vodje oddelka za Googlove zemljevide. Kmalu pa je našla in izkoristila svojo priložnost. Pridružila se je Yahooju, podjetju, kjer dominirajo moški, in to v času nosečnosti. A dela se je lotila z jasnim finančnim načrtom. Vrednost delnic Yahooja je povečala za sto odstotkov in družba je danes vredna 30 milijard dolarjev. Vsakdo morda ne bo dobil takšne priložnosti. Če pa jo vidite, jo izkoristite, kajti vsak si svojo pot do cilja piše sam.

4. Veselite se uspehov Vam je varčevanje mučno? Poskušajte odmisliti tisti mesečni znesek, ki si ga odtrgate od prihodkov, in se raje osredotočite na kupček, ki vztrajno raste na poti do vašega finančnega cilja, in na zadovoljstvo ob rasti vašega premoženja. Čeprav je vaš cilj vezan na finance, naj bo pot do njega pot zadovoljstva ob uspehu.

Eden najbogatejših Slovencev Sandi Češko meni podobno. Čeprav je njegovo premoženje, ki ga je ustvaril s podjetjem Studio Moderna, ocenjeno na 390 milijonov evrov, je v nedavnem intervjuju za Planet Siol.net povedal, da ga bolj kot kopičenje bogastva razveseljujejo uspeh, ki omogoča rast podjetja, dobičkonosnost, nove zaposlitve in inovacije.

5. Vztrajnost šteje! Vse zgodbe, ki ste jih prebrali, so zgodbe vztrajnosti, iz katerih se lahko učimo. Za konec pa še ena zgodba finančno najuspešnejšega britanskega taksista. John Griffin je živel povsem običajno življenje taksista s starim avtomobilom. A svoj zaslužek je z vizijo in izdelanim finančnim načrtom pametno vložil. Zdaj je lastnik prevoznega podjetja, ki letno prepelje deset milijonov potnikov. Ekskluzivno pogodbo ima z okoli 100 podjetji, s čimer na leto zasluži okoli 170 milijonov funtov.

Naključje ali dober načrt?

Med branjem zgodb ste verjetno ugotovili, da je za finančni uspeh treba imeti vizijo, pa tudi dober poslovni in finančni načrt ter seveda voljo, da vse to uresničite. Iz takšnih življenjskih zgodb lahko odnesete veliko dobrih nasvetov in spodbud za razmislek. Če so vas navdihnile, je zdaj čas, da začnete pisati svojo zgodbo o finančnem uspehu.

Kdaj je najboljši čas za začetek?

Danes! Čez pet let ste lahko že mnogo bližje svojim ciljem, če začnete danes spoznavati varčevalne možnosti, ki so vam na voljo, in izberete najbolj primerno zase.

Lahko pa izkoristite priložnost – prevzemite darilo ALTE!

ALTA letos praznuje petletnico, zato so vam ob tej priložnosti pripravili darilo. Če želite narediti prvi korak do svojega finančnega uspeha, izkoristite priložnost! Poleg finančnih ugodnosti prejmete tudi dokument Naložbene ideje, ki vam bo pomagal poiskate prave naložbe zase. V vsakem primeru se velja vsaj pozanimati o možnostih, ki so vam na voljo. Morda so prav te uvod v vašo zgodbo o uspehu.

Ne spreglejte