Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2013,
20.11

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Knauf Insulation

Sreda, 23. 10. 2013, 20.11

7 let, 2 meseca

Zlata gazela 2013 je škofjeloški Knauf Insulation

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za najhitreje rastoče podjetje v letošnjem letu je bilo razglašeno podjetje Knauf Insulation iz Škofje Loke. Srebrna gazela je šla v roke podjetju L-Tek Elektronika, bronasta pa Termo-tehniki.

Gazele za najhitreje rastoča podjetja vsako leto podeljuje družba Dnevnik.

Uspešno povezovanje slovenskega znanja in mednarodnega kapitala Škofjeloško podjetje Knauf Insulation, ki izdeluje kameno in stekleno volno, piše zgodbo uspešnega povezovanja slovenskega znanja in mednarodnega kapitala, prepletanja skupnih vrednot in tržne naravnanosti, je v obrazložitvi zapisala komisija.

V procesu širitve je škofjeloškega proizvajalca izolacij iz kamene volne Termo, ki se ponaša s 50-letno tradicijo, leta 2006 prevzelo družinsko podjetje Knauf in ga pridružilo svoji izolacijski diviziji Knauf Insulation.

V petih letih skoraj štirikrat povečal prihodke Škofjeloško podjetje je v petih letih skoraj štirikrat povečalo prihodke od prodaje, in sicer s 26,5 milijona evrov na 102 milijona evrov. Število zaposlenih se je v tem obdobju povečalo za 350 in zdaj presega številko 410.

Točko preloma je podjetje doseglo leta 2010, ko so prihodki od prodaje zrasli s 65 na 70 milijonov evrov, preboj pa se je zgodil v letu 2011, ko so ustvarili že približno 90 milijonov evrov prodaje, dobiček pa v medletni primerjavi povečali za približno 60 odstotkov.

Podjetje, ki v Sloveniji samostojno izvaja večino poslovnih funkcij, od razvoja, trženja do optimizacije procesov za segment izolacije, namenjen industrijskim kupcem, izvozi več kot 80 odstotkov izdelkov.

Pohvali se lahko tudi z nadpovprečno dodano vrednostjo, ki znaša skoraj 70 tisoč evrov na zaposlenega.

Na prvih treh mestih gorenjska, dolenjska in savinsko-zasavska gazela Podjetje Knauf Insulation je bilo izbrano za gorenjsko gazelo, L-Tek Elektronika za dolenjsko gazelo in Termo-tehnika za gazelo savinjsko-zasavske regije. Na nocojšnji prireditvi so se predstavili tudi preostali regijski zmagovalci: osrednjeslovenska gazela Interseroh, primorsko-notranjska gazela Smarteh iz Tolmina in dravsko-pomurska gazela GMT.

Primerjava sto najhitreje rastočih gazel je pokazala, da so med letoma 2007 in 2012 prihodki najbolj zrasli pri gazelah iz osrednje Slovenije. Te so v tem obdobju odprle največ novih delovnih mest, 3.426, a jih hkrati tudi največ izgubile, 17.669.

Ne spreglejte