Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
18.56

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 18.56

7 let, 2 meseca

Žerjav: Stopiti v smer konkurenčnejšega poslovnega okolja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ključna naloga nove vlade je priprava rebalansa, v katerega bodo po besedah gospodarskega ministra Radovana Žerjava vključeni nekateri ukrepi, vezani na finančno razbremenitev gospodarstva.

"Že v prvem letu mandata želimo stopiti v smer konkurenčnejšega poslovnega okolja," je po srečanju z gospodarstveniki dejal Radovan Žerjav. Predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so se danes s predstavniki gospodarstva pogovarjali o najbolj aktualnih gospodarskih temah in ukrepih za zagon ter krepitev konkurenčnosti gospodarstva. "Vsi skupaj se soočamo s konkretnimi problemi" "Del gospodarstva sicer posluje zelo dobro, a vsi skupaj se soočamo s konkretnimi problemi: od nelikvidnosti do premajhne prepoznavnosti v svetu in nekih razvojnih vprašanj," je po srečanju povedal predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič. Poudaril je, da je treba zagotoviti nov gospodarski zagon. "Želim si, da bomo skupaj našli rešitev, ko bomo na eni strani z večjo fleksibilnostjo trga dela, na drugi strani pa z morebiti drugačno zaščito tistih, ki bi delo izgubili ter drugačno politiko zaposlovanja, prišli do podpore za te nujne spremembe," je predstavil želje gospodarstva.

Gospodarstvo podpira vlado v predlogih, ki jih je zapisala v koalicijski pogodbi. "Te spremembe potrebujemo in želimo si, da bi jih v čim večji meri čim hitreje izpeljali," je dejal Hribar Milič, konkretno pa izpostavil zagotovitev finančne stabilnosti v Sloveniji, da bomo na mednarodnih trgih dobili večjo kredibilnost. Ob tem so potrebne spremembe, ki bodo omogočile nov gospodarski razvoj, debirokratizacijo postopkov, privabile tuje investitorje in zagotovile večjo pravno varnost ter reforme na trgu dela, pokojninskega sistema in zdravstva.

Žerjav napovedal ukrepe za finančno razbremenitev gospodarstva Srečanje je bilo namenjeno predvsem iskanju predlogov za razbremenitev gospodarstva na področju administriranja, minister Žerjav pa je napovedal tudi nekatere ukrepe za finančno razbremenitev gospodarstva, ki jih bo vlada vključila v rebalans. Kot je v sredo dejal finančni minister Janez Šušteršič, naj bi bili vredni 150 milijonov evrov in Žerjav je danes potrdil, da bo celotna vsota namenjena gospodarstvu.

"Konkurenčnosti se bomo lotili z davčno razbremenitvijo slovenskega gospodarstva," je poudaril minister. To se mu zdi ključna naloga nove vlade, bo pa imelo gospodarsko ministrstvo na voljo tudi nekatere druge ukrepe.

Ne spreglejte