SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zeleni januar in ledeni februar uničujoča tudi za turizem

2

termometer

Toplo januarsko vreme in februarska naravna nesreča z žledom, ledom in poledico bosta imela hude posledice tudi za slovenski turizem.

Na sektorju za turizem pri agenciji Spirit škode za celotni slovenski turizem še niso ocenili, za posamezne turistične destinacije pa so podatki že znani.

V Lokalni turistični organizaciji (LTO) Kranjska Gora izpad prihodkov zaradi zelenega januarja in dežja ocenjujejo na dva milijona evrov. Najbolj prizadete so bile žičnice, medtem ko so hoteli so zabeležili za deset odstotkov nižjo zasedenost.

Na Mariborskem komaj desetodstotna zasedenost Po podatkih Zavoda za turizem Maribor, ki je zbral podatke 19 turističnih ponudnikov, je zasedenost komaj 10-odstotna. Pri večini je ključni vzrok za nizko zasedenost odpoved oz. prestavitev terminov pomanjkanje snega ter neugodne vremenske razmere v zadnjih dveh tednih. V Združenju slovenskih žičničarjev ugotavljajo, da so bile za upravljalce razmere od 15. decembra 2013 do prejšnjega tedna katastrofalne. Ob tem dodajajo, da so snežne razmere zdaj ugodne in da so slovenska smučišča dobro pripravljena na zimske šolske počitnice.

Smučišča pripravljena na šolske počitnice Vsi večji smučarski centri, vključno s Cerknim, ki je bilo v žledni ujmi po ocenah verjetno najbolj prizadeto,so sicer od tega tedna odprti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin