SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavarovalnica Triglav ne izpolnjuje pogojev za nakup Croatie Osiguranja

4

termometer

Zavarovalnica Triglav ni izpolnila pogojev za sodelovanje v drugem krogu privatizacije hrvaške zavarovalnice Croatia Osiguranje, poroča hrvaški tednik Globus. Najvišjo ponudbo je oddal Adris.

Za nekaj manj kot 50 odstotkov hrvaške družbe se tako potegujeta le hrvaška skupina Adris in poljski zavarovalniški velikan PZU.

Kot piše Globus, je najvišjo ponudbo za Croatio Osiguranje v prvem krogu oddal Adris. Kupil bi 132 tisoč delnic, pri čemer bi za vsako od njih odštel 790 evrov. Za državni delež je tako pripravljen plačati 104,2 milijona evrov.

Hrvaška ima v Croatii Osiguranju trenutno 80,23-odstotni delež PZU je medtem oddal ponudbo za nakup 135 tisoč delnic hrvaške zavarovalnice, ceno za delnico pa je postavil pri 900 evrih. Delež je tako ovrednotil na 121,5 milijona evrov.

A na drugi strani je bil poljski velikan precej bolj previden v zvezi z vprašanjem dokapitalizacije Croatie Osiguranja. Zagotovil bi namreč le za 50 milijonov evrov svežih sredstev, s čimer njegova končna ponudba znaša 171,5 milijona evrov oziroma okoli 60 milijonov evrov manj od ponudbe, ki jo je oddal Adris. Koliko so za državni delež v hrvaški zavarovalnici ponudili v Zavarovalnici Triglav, ni znano. Globus piše le, da največja slovenska zavarovalnica ni izpolnila pogojev za vstop v drugi krog dokapitalizacije. Hrvaška vlada sicer v drugem krogu pričakuje še višje ponudbe.

Hrvaška ima v Croatii Osiguranju trenutno 80,23-odstotni delež, prodaja pa manj kot 50 odstotkov družbe. Po izpeljani prodaji bo moral izbrani kupec zavarovalnico dokapitalizirati, država pa naj bi na koncu v njej obdržala 25 odstotkov in eno delnico oziroma največ 30-odstotni delež.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin