Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2011,
13.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Delo Revije NKBM delovna mesta

Sreda, 17. 8. 2011, 13.39

7 let, 2 meseca

Zaposleni v Delu Revije pozivajo k odgovornemu ravnanju glede blagovnih znamk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaposleni v Delo Revijah so danes NKBM znova pozvali, naj pri odločanju o prihodnosti blagovnih znamk Dela Revij, ravna odgovorno in v korist ohranjanja delovnih mest v revijalno-založniški družbi.

NKBM se neuradno o prodaji blagovnih znamk pogovarja z več družbami, trudijo pa se, da bi bila odločitev sprejeta čim prej.

Banka je blagovne znamke prenesla na svojo hčerinsko družbo

Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) je blagovne znamke Dela Revij na dražbi minuli teden po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov prodala družbi KBM Leasing, sicer članici skupine NKBM. Banka je tako zastavljene blagovne znamke prenesla na svojo hčerinsko družbo.

Zaposleni julijske plače še niso dobili Glede trenutnih razmer v podjetju zaposleni pravijo, da družba zaposlenim še ni izplačala julijske plače, prav tako velika večina dolgov honorarnim sodelavcem za več mesecev še vedno ni poravnana. Revije Jana, Lady, Stop, ki bi že morale biti na prodajnih mestih in pri naročnikih, ob tem še vedno niso izšle.

Kot poudarjajo zaposleni Dela Revij, so z upanjem, a tudi z negotovostjo sprejeli izjavo NKBM, da bo s svojim delovanjem v povezavi z blagovnimi znamkami na eni strani omogočila zavarovanje ekonomskega interesa banke, na drugi pa omogočila dolgoročno in nemoteno izhajanje blagovnih znamk in s tem tudi ohranitev delovnih mest.

"NKBM se doslej ni izkazala" Kot pravijo, so, kljub temu da se tudi NKBM kot največji upnik Dela Revij s svojimi preteklimi potezami ni izkazala, še posebej ne z odobritvijo nerealno visokega posojila lastniku Dela Revij Mateju Raščanu ter pomanjkljivim nadzorom nad njegovo porabo, zagotovilo sprejeli v prepričanju, da bo banka dejansko omogočila nemoteno nadaljevanje izdajanja revij in hkrati zagotovila delo zaposlenim.

"Banka naj ostane zvesta zavezi"

Po njihovih podatkih naj bi v skupini NKBM odločitev o oddaji oziroma morebitni prodaji blagovnih znamk sprejeta najpozneje do petka. NKMB zato pozivajo, naj ostane zvesta svoji omenjeni zavezi.

Pri tem opozarjajo, da bi morebiten dogovor banke z družbo, ki si želi prevzeti le blagovne znamke, ustvarjalce revij pa postaviti na cesto, pomenil prelom te obljube.

Zaposleni Dela Revij pri tem navajajo neuradne informacije, da naj bi NKBM že vnaprej dosegla dogovor z založniško družbo Adria Media, ta pa naj bi neuradno ves čas zatrjevala, da jih ne zanimajo zaposleni Dela Revij, temveč zgolj pridobitev blagovnih znamk.

Dogovor si želijo doseči čim prej

Neuradno pogovori z več interesenti, med njimi tudi Adrio Medio, res potekajo, v skupini pa si želijo dogovor doseči čim prej, ni pa gotovo, če bo to res že ta teden.

Zaposleni Dela Revij opozarjajo, da je v rokah NKBM odločitev, ali bo omogočila izhajanje revij, mnogih z dolgo tradicijo, in hkrati pustila delati revije tistim, ki jih ustvarjajo, ali pa jih bo dala v roke nekomu, ki bo za svoje interese izrabil le znamke revij, zaposlene pa vrgel na cesto, z občutkom izkoriščenosti.

"Upamo, da bodo odgovorni sprejeli pravo odločitev"

"NKBM ima danes priložnost, da pokaže, da se zgodbe v Sloveniji lahko vendarle zavrtijo tudi še v pravo smer ter da pošlje jasen signal, da so delo in delovna mesta v tej državi še kaj vredna. Srčno upamo in si želimo, da bi odgovorni sprejeli pravo odločitev," pravijo zaposleni Dela Revij.

Zaposleni zagotavljajo, da so kljub razmeram v družbi svoje delo opravili z enako odgovornostjo in predanostjo kot doslej. Bralkam in bralcem se opravičujejo in se jim zahvaljujejo za podporo v preteklosti in za spodbudo v trenutnem položaju.

Ne spreglejte