SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Večer se zanimajo tudi Nizozemci

1

termometer

V igro za nakup časnika Večer je po neuradnih podatkih vstopilo še nizozemsko podjetje Dura Car, ki upravlja kitajski kapital v mariborskem Durabusu. Za celoten delež ponujajo dva milijona evrov.

Potem ko so zavezujoče ponudbe za nakup skoraj 80-odstotnega deleža v časniku Večer po opravljenih skrbnih pregledih oddali že družba Salomon (v imenu skupine Krater), mariborsko podjetje Astraea Investicije Ena (v lasti Jožeta Kojca) in Dober večer (v lasti nekdanjega lobista Uroša Hakla in nekdanjega predsednika uprave T-2 Saša Todorovića), se je v zadnjem hipu v igro vključilo še nizozemsko podjetje DuraCar. Ta upravlja kitajski kapital v mariborskem Durabusu, kjer v Tamovih proizvodnih objektih izdelujejo vozila, v Mariboru pa želijo postaviti tudi tovarno baterij.

Po neuradnih informacijah časnika Večer Nizozemci za 100 odstotkov Večera ponujajo približno dva milijona evrov, kar je precej več od preostalih treh. Najvišjo ponudbo, neuradno gre za 1,3 milijona evrov, je sicer podala močno zadolžena skupina Krater v lasti Martina Odlazka. Ta je bil zaradi spornih poslov z delnicami Gorenjskega tiska pravnomočno obsojen na pol leta zaporne kazni in jo bo prestajal v hišnem zaporu.

Nadzorni svet časopisne hiše Delo, ki je lastnik omenjenega deleža, naj bi že v ponedeljek predlagal odprodajo večinskega deleža v Večeru skupini Krater po hitrem postopku. Na to so se že odzvali novinarji Večera in Dela, ki nadzornike pozivajo, naj odločitev sprejmejo z vso skrbnostjo. Opozorili so tudi na spornost skupine Krater kot najresnejšega ponudnika.

Predsednica uprave Dela Irma Gubanec teh informacij ni potrdila. Povedala je le, da pogajanja še trajajo, odločitve pa še niso sprejeli, še piše Večer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin