Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
16.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Telekom Slovenije

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 16.34

7 let, 2 meseca

Za Telekom Srbija naj bi prispele štiri zavezujoče ponudbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na razpis za prodajo večinskega deleža v Telekomu Srbija so prispele štiri zavezujoče ponudbe. Med njimi naj bi bila tudi skupna ponudba ameriškega investicijskega sklada Apollo in Telekoma Slovenije.

Po prvotnih napovedih naj bi ponudbe odprli že danes, po najnovejših pa šele do nedelje, poroča portal B92. Poleg slovensko-ameriške naveze naj bi bil med drugimi ponudniki tudi kitajski China Telecom.

Srbski telekom se prodaja za primerno ceno Srbski premier Aleksandar Vučić je sicer že pred časom dejal, da bodo telekom prodali le v primeru ustrezne cene. Kakšna cena bi še bila primerna, uradno ni znano, neuradno pa naj bi država pričakovala vsaj 1,5 milijarde evrov.

Telekom Slovenije naj bi se v boj za srbski telekom kot omenjeno podal skupaj z ameriškim investicijskim skladom Apollo. Zavezujočo ponudbo naj bi formalno oddal Apollo, največji slovenski telekomunikacijski operater pa bo v zgodbi, ob zeleni luči s strani Slovenskega državnega holdinga, nastopal kot partner.

V Telekomu Slovenije so tedaj pojasnili, da aktivnosti, ki se nanašajo bodisi na prodajo bodisi na nakup deležev v posameznih družbah, ne komentirajo. Obenem so ponovili, da so v začetku avgusta oddali nezavezujočo ponudbo za nakup deleža v Telekomu Srbija, kot eden izmed potencialnih kupcev pa so bili pozvani v drugi krog privatizacijskega postopka.

Privlačna tarča za telekomunikacijske velikane Poznavalci pravijo, da bi v primeru združitve Telekoma Slovenije in Telekoma Srbija nastal največji telekomunikacijski operater v regiji, ki bi nato v prihodnosti predstavljal privlačno prevzemno tarčo za največje telekomunikacijske velikane, kot je denimo nemški Deutsche Telekom.

Telekom Slovenije in Apollo naj bi po informacijah časnika Finance ustanovila posebno projektno družbo. V to naj bi Apollo prispeval kupnino za Telekom Srbija, slovenska država pa delnice Telekoma Slovenije. V družbi bi država ostala tri leta, nato bi se, skupaj z Apollom, iz Telekoma Slovenije umaknila.

Ne spreglejte