Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2012,
10.40

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 1. 2012, 10.40

7 let, 2 meseca

Za nakup Steklarne Rogaška več potencialnih ponudnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Družba KPMG, ki vodi postopek prodaje delnic Steklarne Rogaška, je v prvi fazi prodaje, ki se je iztekla v petek, prejela več izraženih interesov potencialnih ponudnikov.

Kdo so ponudniki, ki kažejo interes za nakup deleža Metropolitane v Steklarni Rogaška, pa direktorica KPMG Nevenka Kržan ni razkrila.

Prodaja bo potekala v štirih fazah Nevenka Kržan je dejala še, da se skrbni pregled poslovanja Steklarne Rogaška še ni začel, bo pa, v kolikor bo to v naslednjih fazah postopka prodaje potrebno, opravljen v skladu z določbami ustreznih zakonov.

Metropolitana je konec lanskega leta objavila poziv za javno zbiranje pisnih ponudb za nakup 19.338.697 oziroma 89,531 odstotka vseh izdanih delnic družbe Steklarna Rogaška. Prodaja bo potekala v štirih fazah. Druga faza, ki bo trajala od 7. februarja do 17. marca, se bo končala z oddajo nezavezujočih ponudb, ki jih lahko zainteresirani ponudniki oddajo do osebno svetovalcu ali po pošti na njegov sedež.

Za nakup naj bi se zanimala tudi irska družba Waterford V tretji fazi bodo lahko sodelovali ponudniki, ki bodo posredovali najzanimivejše nezavezujoče ponudbe in jih bo prodajalec ocenil kot primerne ter izvedljive. Četrta faza se bo začela z odpiranjem ter pregledom zavezujočih ponudb. V okviru te faze se opravijo razgovori ter pogajanja za oblikovanje prodajne pogodbe in določitev končne cene. V kolikor bo prodajalec ocenil za potrebno, se lahko opravi tudi dražba.

Za nakup Steklarne Rogaška naj bi še že dlje časa zanimala irska družba Waterford, ki je sicer v ameriški lasti. Po neuradnih informacijah pa je za to družbo nakupna cena v višini 20 milijonov evrov za Steklarno Rogaška previsoka. Zato naj bi pred kratkim kupili steklarno na Poljskem, za nekaj odstotkov pa naj bi zmanjšali svoja naročila pri rogaških steklarjih.

Steklarna Rogaška naj bi lani ustvarila nekaj več kot 36 milijonov evrov prihodkov in več 100.000 evrov dobička.

Ne spreglejte