SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za nakup Dela zaenkrat veliko zanimanja

3

termometer

V torek se je iztekla prva faza prodaje 100-odstotnega deleža družbe Delo, v kateri so lahko ponudniki izrazili interes za nakup deleža, ki je zdaj v lasti Pivovarne Laško.

V laški pivovarni so povedali, da je dokumentacijo dvignilo veliko ponudnikov, a natančnega števila ne vedo. Koliko pa bo oddanih ponudb, pa zaenkrat ni znano.

Pivovarna Laško je konec novembra v časnikih Delo in Financial Times objavila poziv za javno zbiranje nezavezujočih ponudb na nakup 100-odstotnega deleža Dela. Prodaja, pri kateri Pivovarni Laško svetuje družba KPMG, bo potekala v štirih fazah.

V prvi fazi so lahko ponudniki izrazili interes za nakup, v drugi fazi pa bodo lahko vsi, razen tistih, ki jih bo prodajalec obvestil, da niso izbrani za sodelovanje, med 15. decembrom in vključno 21. januarjem pridobili informacijski memorandum. Druga faza se bo končala z oddajo nezavezujočih ponudb, ki jih morajo ponudniki oddati najpozneje 21. januarja, je razvidno iz novembra objavljenega poziva.

Pivovarna Laško se misli umakniti iz medijske dejavnosti

V tretji fazi bodo sodelovali le ponudniki, ki bodo poslali najzanimivejše nezavezujoče ponudbe, ki jih bosta prodajalca ocenila kot primerne in jih bosta nato pisno povabila k sodelovanju pri nadaljnjih postopkih. Izbrani ponudniki bodo dobili poročilo o celovitem neodvisnem poslovnem pregledu družbe Delo, imeli bodo možnost izvesti skrbni pregled poslovanja, prejeli bodo osnutek prodajne pogodbe in imeli možnost sestanka z vodstvom družbe.

Dolžina tretje faze bo odvisna od števila izbranih ponudnikov, ki bodo povabljeni k sodelovanju. Rok za oddajo zavezujočih ponudb bo objavljen v dopisu, ki ga bosta prodajalca poslala izbranim ponudnikom. Četrta faza se bo začela z odpiranjem zavezujočih ponudb, ki mu bodo sledila pogajanja za oblikovanje prodajne pogodbe in določitev končne cene.

Pivovarna Laško je prodajo Dela uradno napovedala sredi oktobra. V skladu s svojim strateškim načrtom se namerava umakniti iz medijske dejavnosti in se osredotočiti na svojo osnovno dejavnost, to je na prodajo in proizvodnjo pijač.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin