Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2011,
20.44

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 1. 2011, 20.44

7 let, 2 meseca

Za javna dela v letu 2011 skoraj 17 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zanimanje za izvajanje programov javnih del je bilo vsa leta doslej veliko.

Za izvajanje programov javnih del na področjih socialnega varstva, izobraževanja, kulture, varstva narave, komunale, kmetijstva in turizma je v državnem proračunu za leto 2011 zagotovljenih skoraj 17 milijonov evrov, so pred dnevi sporočili z zavoda za zaposlovanje.

Zanimanje brezposelnih za vključitev v javna dela je bilo doslej vedno večje, kot je bilo na voljo prostih mest, predvsem na območjih, kjer je manj priložnosti za zaposlitev.

V javna dela bodo vključili okrog 2.600 oseb Na javni razpis za leto 2011 so na zavodu za zaposlovanje prejeli 2478 vlog. Postopek izbora še ni zaključen, doslej je bilo izbranih 897 vlog za vključitev 2001 osebe v programe javnih del. Načrtujejo, da bodo z zagotovljenimi sredstvi v letu 2011 v izbrane programe javnih del vključili skupaj okrog 2600 brezposelnih oseb.

Ponekod so izvedli žrebanje

Programi javni del so bili izbrani v skladu z merili razpisa. Vse popolne vloge vlagateljev, ki so izpolnjevale pogoje, so bile ocenjene po strokovnih merilih iz javnega razpisa in razvrščene glede na število doseženih točk. Komisija je prijavljene programe odobrila po tem vrstnem redu do porabe razpoložljivih sredstev.

V območnih službah zavoda Kranj, Koper in Novo mesto tudi po tako postavljenih merilih ni bilo mogoče izbrati vlog. Zato so v skladu z določili javnega razpisa izvedli žrebanje med vlogami, ki so dosegle enako število točk na vseh merilih skupaj. Tako so odločali o skupaj 67 vlogah.

Kot so še zapisali na zavodu za zaposlovanje, je v pripravi program, ki bo omogočil nove zaposlitvene možnosti tudi za tiste udeležence, ki se bodo prijavili v evidenco brezposelnih zaradi zaključka programov javnih del za leto 2010.

Ne spreglejte