Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
13.24

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 13.24

7 let, 2 meseca

Za Helios dve ponudbi, čigavi, uradno še uganka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Ring International Holdingu, ki naj bi se potegoval za Helios, ne želijo potrditi, ali so oddali zavezujočo ponudbo

So pa njihovi vodilni v Ljubljani na pogovoru z novinarji predstavili zgodovino skupine in njeno poslovanje. Prvi mož nadzornega sveta holdinga s sedežem na Dunaju, Ralph Martens, danes ni želel povedati, ali so oddali ponudbo za prevzem domžalskega Heliosa (domžalsko podjetje je aktualna vlada v začetku maja uvrstila na seznam podjetij, predvidenih za privatizacijo), neuradno pa sta na v petek končani razpis prispeli dve zavezujoči ponudbi. Ena naj bi bila ponudba Ring Internationala, drugo pa naj bi oddal ameriški premazni velikan PPG. Kdaj bo odpiranje ponudb, ostaja uganka. Zagotovo pa v teh dneh.

Ring International v Sloveniji že lastnik Nika Železniki Ring International Holding, ki se ukvarja s pisarniškim materialom in premazi, je lani zaposloval okoli 1300 ljudi na treh celinah, proizvodna podjetja ima v Avstriji, na Češkem, v Nemčiji, pa tudi že v Sloveniji. Skupina Ring International - leta 2008 je namreč kupila Niko iz Železnikov, ki se ukvarja s proizvodnjo mehanizmov z ročico (v Evropi ima več kot tretjinski tržni delež), je lani ustvarila 206,5 milijona evrov poslovnih prihodkov, leto prej dobrih 212 milijonov, 82,4 milijona evrov bruto dobička, leto prej je bruto dobiček dosegel nekaj manj kot 82 milijona evrov. Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) so z 20,4 milijona evrov v letu 2011 lani povečali na 21,6 milijona evrov.

Holding je lani povečal poslovne prihodke in dobiček Ring International Holding, ki ima okoli 73 milijonov evrov dolga, je lani samo v proizvodnji premazov ustvaril 40,7 milijona evrov bruto dobička, potem ko ga je bilo leta 2011 za 38,3 milijona evrov. Prihodke je skupina lani z 98,5 milijona evrov v letu 2011 povečal na dobrih sto milijonov evrov, je danes sporočil predsednik nadzornega sveta holdinga Ralph Martens. Martens: Sposobni smo kupiti večjega, kot smo mi! Prvi mož nadzornikov avstrijskega holdinga Ralf Martens, ki danes ni želel izdati, ali so oddali zavezujočo ponudbo za nakup skoraj treh četrtin Heliosa, kaj šele kolikšna je, je pa sporočil, da so finančno sposobni kupiti oziroma prevzeti podjetje, ki je večje od njih. Prvi nadzornik pa tudi ni pa želel razkriti lastniške strukture holdinga, katerega lastniki naj bi bili institucionalni in dobro znani zasebni vlagatelji iz Evrope, med najpomembnejšimi so lastniki iz Avstrije in Nemčije.

Ne spreglejte