SiolNET. Posel danes Novice
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za glavnega izvršnega direktorja DUTB se gnete kandidatov

0,28

termometer

Matej Pirc
Med prijavljenimi kandidati naj bi bil tudi začasni glavni izvršni direktor DUTB Matej Pirc. Foto: STA

Na mednarodni razpis za položaj glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) je prišlo 24 prijav, so danes povedali v DUTB. Ime izbranega kandidata naj bi bilo predvidoma znano sredi aprila, med kandidati pa naj bi bil po pisanju Dela tudi začasni glavni izvršni direktor Matej Pirc.

Prispele prijave bo po pojasnilih iz tako imenovane slabe banke zdaj pregledala zunanja kadrovska komisija, na njen predlog pa bodo neizvršni direktorji DUTB po svoji presoji povabili na pogovor najustreznejše kandidate. Ime izbranega kandidata bo predvidoma znano sredi aprila.

DUTB je mednarodni razpis objavila konec januarja, z izbranim kandidatom pa bodo sklenili pogodbo o zaposlitvi za petletni mandat oziroma do prenehanja delovanja DUTB. Po trenutnih zakonskih določilih se bo vmes enkrat že podaljšana življenjska doba DUTB iztekla s koncem leta 2022.

slaba banka, DUTB Novice Šarec o reševanju težav DUTB: Ključni so pravi kadri na pravih mestih

Mesto glavnega izvršnega direktorja, ki je vodilna operativna funkcija v tako imenovani slabi banki, je prosto po odhodu Imreja Balogha sredi lanskega decembra. Ta je s položaja uradno odstopil iz osebnih razlogov, a že predhodno dogajanje v DUTB je nakazovalo, da Balogh ni več užival zaupanja spremenjenega upravnega odbora.

Na razpis naj bi se prijavil tudi začasni glavni izvršni direktor Matej Pirc

Na njegovo mesto so neizvršni direktorji DUTB konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža SDH in dotedanjega finančnega direktorja DUTB Mateja Pirca. Ta naj bi se po neuradnih informacijah časnika Delo na razpis prijavil.

Matej Pirc Posel danes Pirc začasno nadomestil Balogha na vrhu DUTB

V DUTB je bilo sicer konec minulega leta precej kadrovskih menjav. Vlada je namreč pred Baloghovim odhodom iz upravnega odbora DUTB odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Nato je v vlogi skupščine DUTB za neizvršnega direktorja imenovala še Marka Tišmo.

Spremembe sledile po objavi spornih poslov

Vse te kadrovske spremembe so sledile objavi ugotovitev interne revizije na DUTB, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno v Logatcu gradi švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in da niso bili spoštovani interni akti. Poleg omenjene zgodbe so mediji v zadnjih mesecih v povezavi z DUTB pisali o še nekaj domnevno spornih poslih.

Jernej Vrtovec Posel danes Poslanci odredili ustanovitev preiskovalne komisije o DUTB

Tudi zato naj bi bila po pisanju Dela na prepihu še preostala izvršna direktorja Andrej Prebil in Jože Jaklin. "Drugih informacij DUTB ne more komentirati," so za STA v ponedeljek zapisali na tako imenovani slabi banki.

Med neizvršnimi direktorji sta medtem v upravnem odboru DUTB poleg Beska in Tišme še Mitja Križaj in Juan Barba Silvela. Ta naj bi po našem razkritju novembra sicer odstopil in naj bi bil delo pripravljen opravljati še tri mesece, a je za zdaj še zapisan med neizvršnimi direktorji.

Imre Balogh Posel danes Če ne bi odstopil, bi ga razrešili zaradi spornih poslov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin