SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vurs ob dnevu potrošnikov opozarja na pomen kakovosti in varnosti hrane

2

termometer

Veterinarska uprava RS ob dnevu potrošnikov opozarja na pomen hrane kot strateške dobrine, katere varnost in kakovost sta ključnega pomena.

Za krepitev ozaveščenosti potrošnikov živil živalskega izvora je pomembno opozoriti na oznako zdravstvene ustreznosti živil, ki pomeni, da so proizvedena v obratih pod nadzorovanimi pogoji, so zapisali.

Ena izmed najpomembnejših nalog Veterinarske uprave RS (Vurs) je preverjanje varnosti živil živalskega izvora zaradi zagotavljanja visoke ravni varovanja zdravja ljudi in interesov potrošnikov.

Pod nadzorom Vursa trenutno 450 obratov V Sloveniji je sicer trenutno pod njihovim nadzorom več kot 450 obratov, iz oznake zdravstvene ustreznosti pa lahko potrošnik razbere državo in konkreten obrat proizvodnje posameznega živila živalskega izvora.

Od 3800 vzorcev živil živalskega izvora je bilo 1,4 odstotka neskladnih Na Vursu visoko raven varnosti živil živalskega izvora vzdržujejo s pregledi vzdolž celotne verige proizvodnje, predelave in distribucije. Lani so odvzeli več kot 3800 vzorcev živil živalskega izvora, od katerih je bilo 1,4 odstotka neskladnih, so še zapisali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin