Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2011,
13.41

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 30. 4. 2011, 13.41

7 let, 2 meseca

Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo Pivovarne Laško o odložitvi odločbe UVK

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo Pivovarne Laško, da izda začasno odredbo, s katero bi odložila izvršitev odločbe Urada za varstvo konkurence (UVK).

Urad za varstvo konkurence je družbam iz skupine Pivovarna Laško v torek omejil prosto razpolaganje z delnicami Mercatorja. Enako omejitev je izrekel tudi za banke NLB, NKBM, Abanka Vipa, Banka Celje, Gorenjska Banka in Banka Koper. Prenos delnic možen le ob soglasju UVK Morebiten prenos Mercatorjevih delnic je tako do izdaje odločbe o skladnosti koncentracije s pravili konkurence v predmetni zadevi možen zgolj ob soglasju UVK. Razlog za tak ukrep UVK leži v usklajenem delovanju na skupščini Mercatorja, kjer so leta 2009 zamenjali nadzorni svet družbe.

Nadzorni svet Pivovarne Laško je v torek tik pred glasovanjem o morebitni prodaji lastniškega deleža v Mercatorju hrvaškemu živilsko-trgovskemu velikanu prekinil sejo, in sicer prav zaradi omenjene odločitve urada za varstvo konkurence. Zoper to odločitev so Laščani v četrtek vložili tožbo na vrhovnem sodišču.

Nadzorniki se sicer tudi po petkovem nadaljevanju seje še vedno niso odločili glede prodaje 23,34-odstotnega deleža v Mercatorju hrvaškemu Agrokorju, ki naj bi svojo ponudbo podaljšal do sredine prihodnjega tedna. Kot je za STA pojasnil prvi mož Laškega Dušan Zorko, Pivovarna Laško čaka, da sporazum o prodaji Mercatorja podpiše več kot polovica njegovih lastnikov.

Agrokor podaljšal ponudbo do srede Agrokor, ki je edini ponudnik za delež Pivovarne Laško v Mercatorju, za te delnice ponuja po 221 evrov. Hrvaški živilsko-trgovski velikan je ponudbo v petek podaljšal, po neuradnih informacijah do prihodnje srede.

Junija zapade večina kratkoročnih posojil V laški pivovarni so znova zatrdili, da mora uprava kot ključno dejstvo za finančno sanacijo skupine upoštevati, da junija zapade večina kratkoročnih posojil bank, ki jih brez dodatnega kapitala in doseženega dogovora z bankami ne bo mogla poravnati.

Ne spreglejte