Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2018,
16.24

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Dušan Mes Slovenske železnice

Petek, 19. 10. 2018, 16.24

5 let, 6 mesecev

Vodstvo železnic upa na umiritev napetosti v sindikatu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Dušan Mes | Foto STA

Foto: STA

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes spora znotraj Sindikata železničarjev Slovenije ne komentira, upa pa, da se bo kmalu pomiril. "Zadevo bi sicer lahko uredili za zaprtimi vrati," je dejal o odločitvi zastopnikov dela sindikata, da razrešijo predsednika in imenujejo novega.

Sklep o razrešitvi predsednika Sindikata železničarjev Slovenije Franca Zupanca je sprejelo 11 od 26 članov sveta sindikata, ki so se v sredo umaknili s seje sveta sindikata ter na drugi lokaciji izvedli svojo. Gre za manj kot polovico članov sveta, zato je sklep nezakonit, je danes na novinarski konferenci opozoril Zupanc ter napovedal vložitev kazenske ovadbe zaradi kaznivega dejanja ponareditve listin zoper osebo, ki je listno s te ločene seje dala v javnost.

V poslovanju Slovenskih železnic se spor znotraj največjega izmed desetih sindikatov na Slovenskih železnicah ne pozna kaj dosti, je v izjavi novinarjem povedal Mes. "Seznanjeni smo, da se v sindikatu dogaja zamenjava vodstva. Od tega se distanciramo in upamo, da se bodo zadeve čim prej uredile," je dejal.

"Ko si enkrat v težavah, se izusti veliko besed, ki se jih pozneje obžaluje," pa je generalni direktor Slovenskih železnic komentiral Zupančeve besede, da je v ozadju sindikalnega spora nekdanji nadzornik in predsednik sveta delavcev Silvo Berdajs, ki deluje po njegovih navodilih.

Mes prav tako ni zaskrbljen nad odločitvijo tistega dela sveta sindikata, ki je v sredo nadaljeval sejo pod Zupančevim vodstvom, da se odmrzne junija zamrznjene stavkovne aktivnosti. "Ne vidim razloga za kakršnekoli stavke," je dejal in dodal, da zaposlenim izplačujejo vse obveznosti, prav tako so rasle plače, lahko pa vedno obstajajo "neke zahteve, ki ponavadi nimajo kaj dosti skupnega z realnostjo".

Silvo Berdajs, Albert Pavlič
Novice Silvo Berdajs močnejši kot kadarkoli prej, njegov največji nasprotnik obupal

 

Ne spreglejte