SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodenje Fructala prevzema Jejčič

4

termometer

Vodenje Fructala prevzema Luka Jejčič. Jejčiča, ki je bil doslej direktor tehničnega področja in nabave, so na položaj predsednika uprave imenovali nadzorniki, na tem položaju pa bo pet let.

Na mestu prvega moža Fructala bo Jejčič nasledil Draga Kavška, ki z današnjim dnem prevzema mesto člana uprave Mercatorja.

Fructal je od lani v lasti srbskega Nectarja Jejčič je univerzitetni diplomirani inženir živilske tehnologije, v Fructalu pa je zaposlen od leta 1997. Poslovno pot je začel kot razvojni tehnolog, kasneje pa je delal kot samostojni tehnolog in vodja oddelka. V letu 2004 je postal tehnični direktor, odgovoren za področja logistike, vzdrževanja in investicij, v letu 2006 pa je odšel iz Fructala in v podjetju Commerce trgovina postal vodja programa z odgovornostmi za prodajo v Sloveniji in na izvoznih trgih.

Leto kasneje je Jejčič prevzel vodenje Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina. Z majem 2008 se je na povabilo takratnega predsednika uprave vrnil v Fructal, in sicer na mesto tehničnega direktorja, marca 2011 pa je prevzel še vodenje nabave.

Fructal je od lani v lasti srbskega Nectarja. Nectar je namreč lani od Pivovarne Union kupil 93,73-odstotni delež Fructala, sredi januarja letos pa je objavil prevzemno ponudbo še za ostale delnice te družbe in v njej pridobil še 4,06-odstotni delež vseh delnic Fructala. Prejšnji teden je Nectar iztisnil manjšinske delničarje in tako postal edini lastnik ajdovske družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin