Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 12. 2010,
9.03

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 16. 12. 2010, 9.03

7 let, 2 meseca

Vlada o odpravljanju gospodarske škode po poplavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vlada bo danes med drugim obravnavala predlog programa odprave posledic škode v gospodarstvu po septembrskih katastrofalnih poplavah.

Ocenjena škoda v gospodarstvu po povodnji po novembrskem sklepu vlade znaša skoraj 20,9 milijona evrov.

Pomoč v obliki nepovratnih sredstev Z zakonom o odpravljanju posledic naravnih nesreč je opredeljena možnost dodelitve sredstev za odpravo posledic naravne nesreče v obliki nepovratnih sredstev zaradi nastale škode, kar omogoča, da se gospodarskim subjektom krije škoda na strojih in opremi ter zalogah in škoda zaradi izpada prihodka.

Vse aktivnosti vodi ministrstvo za gospodarstvo Zakon opredeljuje tudi postopke in osnovna merila za opredelitev škode in ministrstvu za gospodarstvo podeljuje pristojnosti za vodenje vseh aktivnosti in sanacijskih postopkov. Sočasno ima ministrstvo v skladu z zakonom tudi pooblastilo, da natančno definira postopke in metodologijo za povrnitev škode upravičencem. Prav to je naloga programa odprave posledic škode v gospodarstvu po septembrskih poplavah.

Sredstva v višini največ 50 odstotkov škode Upravičencem po tem programu se lahko dodelijo sredstva v višini največ 50 odstotkov, v primerih, ko pa so bili zavarovani proti naravni nesreči, pa v višini največ 60 odstotkov škode. Najnižja prijavljena škoda, ki bo obravnavana pri izračunih in dodeljevanju državnih pomoči je 1000 evrov.

Upravičencem se bodo odštela morebitna prejeta sredstva iz javnega poziva za pomoč prizadetim podjetjem v poplavah, ki ga je Slovenski podjetniški sklad objavil v začetku oktobra.

Denar bo izplačan v letu 2011 Sredstva bodo upravičencem, ki bodo škodo prikazali z verodostojnimi dokazili in na predpisan način, izplačana v letu 2011 v največ 90 dneh od potrditve Evropske komisije, da je program skladen s pravili o državnih pomočeh in po potrditvi višine sredstev za odpravo posledic naravne nesreče za posameznega upravičenca s strani komisije za odpravo posledic škode v gospodarstvu.

Ne spreglejte