Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2015,
17.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Celovški dvori stanovanja prodaja DUTB NLB

Sreda, 15. 7. 2015, 17.40

6 let, 6 mesecev

Virtualni sprehod po Celovških dvorih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) na spletnem mestu www.celovskidvori.eu predstavlja stanovanja in poslovne prostore, ki jih bo prodajala po končanih postopkih v zvezi z lastništvom.

"Čeprav nepremičnine v Celovških dvorih še niso v njeni lasti, želi DUTB z objavo spletnega mesta pri podjetjih vnaprej preveriti njihov interes za opravljanje dejavnosti v poslovnih prostorih v soseski in javnosti podati celostne informacije o soseski," so sporočili iz DUTB.

Ceno lahko postavite sami Tudi zaradi sodnih sporov na spletni strani ne boste našli cen 227 stanovanj in 23 poslovnih prostorov. "Spletno mesto ni orodje za predprodajo, temveč zainteresiranim podjetjem naslednjih 60 dni zgolj omogoča oddajo informativnih povpraševanj in nezavezujočih ponudb," piše v sporočilu. Na spletni strani je mogoče dobiti informacije o vsaki posamezni nepremičnini s tlorisnimi skicami, kvadraturami ter položaji v objektu in v soseski. Obiskovalci spletne strani si lahko ogledajo fotografije posameznih nepremičnih, s pomočjo orodja Street View pa tudi celotno sosesko.

Resnica o Celovških dvorih V rubriki resnice o soseski si lahko preberete izjavo komandirja policijske postaje Ljubljana-Šiška Dejana Čulka, ki med drugim pravi, da je soseska z vidika varnosti povsem primerljiva s preostalimi soseskami. V DUTB menijo, da so Celovški dvori "neupravičeno negativno stigmatizirana soseska".

DUTB je od prenosa terjatev iz bank v začetku leta 2014 stečajnemu upravitelju propadlega Vegrada AM in sodišču predlagala, da bi vse neprodane enote kot tako imenovano neunovčljivo premoženje prenesli nanjo. Stečajni upravitelj je postopek prenosa sprožil v začetku leta 2015, a je NLB kot upnica postopek zaustavila.

Ljubljansko okrožno sodišče je sicer pred dnevi zavrnilo ugovor NLB glede prenosa stanovanj DUTB, ni pa še znano, ali se bo banka pritožila, in kdaj bodo vsi postopki končani.

Ne spreglejte