Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
12.46

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

osebne finance Miran Vuk

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 12.46

7 mesecev, 3 tedne

Vila z bazenom v lasti Mirana Vuka se bo znašla na dražbi (foto)

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Konec marca bo na dražbi na prodaj vila nekoč enega najbogatejših Slovencev in dolgoletnega župana Zavrča Mirana Vuka, ki je v osebnem stečaju. Izklicna cena za vilo na Ptuju znaša 420 tisočakov.

Podjetnik Miran Vuk je bil z 29 milijoni evrov ocenjenega premoženja še pred kratkim 21. najbogatejši Slovenec. Večino bogastva si je pridobil kot lastnik podjetja RM Vuk Holding, specializirano za varjenje, gradnjo cevovodov, montažnih del in inženiring.

Po kriminalistični preiskavi v začetku leta 2014 in očitkih o davčnih utajah je premoženje prepisal na nove lastnike, sam pa se je maja 2014 odločil za osebni stečaj. Skupaj z bratom Romanom obvladujeta tudi prvoligaški nogometni klub iz Zavrča.

Ptujski podjetnik dolžan osem milijonov evrov Vukovi upniki so v njegovem osebnem stečaju prijavili za okoli osem milijonov evrov terjatev. Eden večjih upnikov je finančna uprava, ki terja dober milijon evrov. Še dober milijon evrov in pol terjata državni podjetji NLB in NLB Leasing.

Večino preostalih terjatev so prijavili njegovi družinski člani in ciprska družba Ayiaco Holdings.

Vukov stečajni upravitelj pred dražbo optimističen Kot nam je povedal stečajni upravitelj Dragan Manjulov, zanimanje za vilo, ki jo za 600 evrov mesečno oddaja v najem, obstaja.

"Prejel sem kar nekaj klicev zainteresiranih kupcev za udeležbo na dražbi. Hiša je vrhunska, moderno opremljena, dobro vzdrževana ter stoji na odlični lokaciji s pogledom na Ptujsko jezero in Ptujski grad," je povedal Manjulov.

Hiša, ki je bila zgrajena leta 1997, v dveh nadstropjih skupaj obsega 260 kvadratnih metrov bivalnih površin. V kleti je garaža za več avtomobilov, premore pa tudi tovorno dvigalo. Na več kot 1.300 kvadratnih metrov velikem urejenem vrtu sta bazen in vrtna kuhinja.

Na vsaki ponovljeni dražbi bo izklicna cena pet odstotkov nižja Manjulov glede postavljene izklicne cene, ki znaša 420 tisoč evrov, ostaja optimist. "Izklicna cena na prvi javni dražbi je postavljena med tržno in likvidacijsko ceno nepremičnine. Sodni cenilec je tržno ceno postavil pri 488 tisočakih, likvidacijska cena pa je določena pri 390 tisočakih. Glede na stabilizacijo slovenskega nepremičninskega trga sem prepričan, da nam bo uspelo najti pravega kupca," napoveduje.

Prepričan je, da v Sloveniji obstaja krog kupcev, ki je za nadstandardno nepremičnino pripravljen odšteti večje vsote denarja. Dopušča možnost, da prva dražba morda ne bo uspešna in jo bo moral ponoviti. Sodišče mu dovoljuje, da izpelje še tri dražbe, na vsaki pa lahko izklicno ceno zniža za največ pet odstotkov.

S kupnino bo poplačana ciprska družba Kot največja upnica je navedena ciprska družba Ayacio Holdings iz Nikozije, ki ima preizkušenih za 516 tisoč evrov terjatev do Vuka. Če bodo hišo prodali za manj kot pol milijona evrov, bo celotno kupnino prejelo ciprsko podjetje.

Javna dražba z zviševanjem cene po tisoč evrov bo potekala 22. marca na Ptuju, zainteresirani kupci pa morajo varščino v višini petih odstotkov izklicne cene (21 tisoč evrov) vplačati do 21. marca.

Za ogled nepremičnine, ki bo 15. marca, se je treba predhodno napovedati stečajnemu upravitelju. Prodaja poteka po načelu videno – kupljeno, celotno kupnino pa mora uspešni dražitelj poravnati v treh mesecih od sklenitve pogodbe.

Do zdaj prodan le Vukov traktor Manjulovu je do zdaj iz Vukove stečajne mase uspelo prodati le traktor v vrednosti 15 tisoč evrov, mesečno pa pridobiva 1.500 evrov od najemnine za omenjeno hišo in Vukovega ranča v Zavrču. V Vukovi stečajni masi se je tako do zdaj nabralo okoli 20 tisoč evrov.

Ne spreglejte