Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 1. 2011,
14.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 1. 2011, 14.54

7 let, 2 meseca

Verbič: Tudi Turnšek je odgovoren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik VZMD Kristjan Verbič obžaluje, da Pivovarna Laško ob Bošku Šrotu ne toži tudi Antona Turnška ter da je terjatev tako nizka.

Tri dni pred iztekom roka, ki ga je določila julijska skupščina, je Pivovarna Laško vložila tožbo zoper nekdanjega predsednika uprave Boška Šrota in podjetje Atka Prima, ki je v lasti njegove žene Anice Aužner Šrot. Od njiju Pivovarna Laško terja 13,34 milijona evrov, napoveduje pa še več odškodninskih tožb, tudi s strani drugih družb v skupini Pivovarne Laško. Zakonca Šrot danes nista bila na voljo za izjave. "Premajhna terjatev" Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič je za SiOL dejal, da ni posebnega razloga, da bi druge družbe iz skupine odlašale s tožbami, če so dejstva znana. Verbiča čudi tudi višina terjatev. Revizija, na podlagi katere je nastala tožba, višine škode ni ugotavljala, v obtožnici zoper Šrota, ki še ni pravnomočna, pa tožilstvo ugotavlja, da je Šrot z zlorabo položaja skupino Pivovarna Laško oškodoval za 109 milijonov evrov.

"Infond Holding in Center Naložbe sta že v stečaju. S tem je prek 65 tisoč delničarjev iz naslova certifikatskega lastninjenja ostalo brez vsega. Že samo iz tega naslova lahko govorimo o precej višjih zneskih," pravi Verbič.

Turnšek ne komentira Pri tem je okrcal banke: "Banke, ki so soodgovorne za posojila za menedžerski prevzem, so z unovčenjem garancij preprosto vstopile lastniško strukturo. Zdaj, ko bi morale kot lastnice pomagati popraviti situacijo, pa po naših informacijah in ocenah naredijo premalo za sanacijo družb."

Verbič je že na julijski skupščini predlagal sklep, da Pivovarna Laško vloži tožbo tudi proti nadzornikom, zato je zdaj razočaran, da med toženimi ni nekdanjega predsednika nadzornega sveta Antona Turnška. "Absolutno bi morali iskati odgovornost tudi iz naslova opustitve potrebnih ravnanj s strani nadzornega sveta," je dejal. Turnšek tega danes ni želel komentirati.

Ne spreglejte