Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 7. 2021,
7.34

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje električna vozila Fortrade PR članek

Torek, 6. 7. 2021, 7.34

2 leti, 9 mesecev

Vas zanimajo električna vozila? Zdaj lahko trgujete s ceno njihovih delnic.

Oglasno sporočilo
Fortrade Limited

Delnice Nio in Tesle, svetovnih voditeljev v proizvodnji električnih vozil, so se v zadnjih mesecih močno povečale. Delnice Tesle so v zadnjem letu poskočile za približno 254 odstotkov, medtem ko je cena delnic Nio v zadnjem letu narasla za neverjetnih 558 odstotkov.

Ali ste vedeli, da lahko trgujete z delnicami teh podjetij, iz udobja svojega doma? Fortrade je za vse, ki jih zanima, kako trgovati s ceno delnic na spletni borzi (t. i. Finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" prenesite tukaj.

Doslej je bilo glavno bojišče kitajski trg, kjer je Nio tržni vodja, ki po uradnih podatkih iz aprila zaseda 23 odstotkov trga. Na drugem mestu je Tesla s 17 odstotki.

Prvi korak Nia izven Kitajske je bila Norveška, kjer se prodaja ogromno električnih vozil, prvi center za vzdrževanje in dostavo pa se bo odprl septembra. Junija je Nio napovedal, da bo prihodnje leto vstopil na nemški trg. Prejšnja poročila so tudi navajala, da je Nio objavil oglase za osebje v ZDA, kar je povzročilo ugibanja, da bo podjetje na ameriški trg vstopilo prihodnje leto. Prav tako je Nio 11. junija sporočil, da je prejel odobritev EU za prodajo svojega vodilnega SUV modela ES8.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" prenesite tukaj.

Fortrade Limited | Foto:

Po drugi strani je Tesla zaseden s širjenjem svojih dejavnosti v ZDA in Evropi. Teslina megatovarna v Berlinu se bo odprla julija prihodnje leto, govori se tudi, da bodo v Angliji zgradili še eno megatovarno, kar nakazuje, da podjetje pričakuje znatno povečanje prodaje v regiji. Tesla prihodnje leto načrtuje začetek proizvodnje avtomobilov v Indiji po začetku prodaje modela 3 v tej državi, kar se bo začelo junija.

Analitiki so glede vrednosti delnic Tesle zelo optimistični. Analitiki podjetja Wedbush napovedujejo, da bo do konca leta delnica dosegla tisoč dolarjev v primerjavi s trenutno ceno, ki stoji na približno 650 dolarjev. Credit Suisse je nedavno za Nio določil ciljno ceno 75 USD v primerjavi s trenutno ceno približno 40 USD.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" prenesite tukaj.

Viri: Bloomberg, CNBC, Reuters

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 73% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, Belgija ali Francija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Limited.

Ne spreglejte