SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Valenčič Podobniku že junija izročil projekt Alee Iacta na Vrtojbi

4

termometer

Nekdanji župan občine Šempeter Vrtojba Dragan Valenčič po pisanju Poslovnega Dnevnika trdi, da je predsedniku uprave Hita Dragu Podobniku že konec junija izročil projekt Alee Iacta na Vrtojbi.

Ti dogovori bi ostali skriti, če ne bi zaposleni v Hitu Valenčiču očitali, da sam stoji za načrti Alea Iacte. V pismu zaposlenim v Hitu je med drugim zapisal, da je Podobniku 30. junija predal idejni projekt, ki ga je pridobil od Davorina Vidmarja, posrednika za prodajo zemljišča med družbo Projekt in Aleo Iacto v Vrtojbi. Dodal je, da bo zahteval garancijo "za resnost celovite ponudbe" in spremljal roke, v katerih se mora občina odzvati, da ne bi bilo kakšno dejanje opuščeno. S predsednikom uprave naj bi bil dogovorjen, da z njim koordiniral zadevo.

Iz uprave družbe Hit so sporočili, da se ne strinjajo s podeljevanjem novih koncesij v bližini Hitovih igralnic. Hkrati so tudi predlagali, da družbi Alea Iacta dobi koncesije. Svoje stališče so utemeljili s tem, da je po njihovem dosedanja politika podeljevanja koncesij neustrezna ter da bi se s to koncesijo ponovno porazdelili dobički in bi tako obstoječi koncesionarji dodatno izgubili dobiček. Družba je hkrati predstavila tudi svoj projekt v občini Šempeter Vrtojba, ki bi po njihovih besedah prinesel 1500 novih delovnih mest.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin