Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
14.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

4

Natisni članek

dom oblačila trgovec

Torek, 9. 5. 2017, 14.11

6 let, 6 mesecev

V Slovenijo prihaja nov diskontni trgovec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

4

omara, garderoba, obleke, oblačila | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

V Slovenijo jeseni prihaja diskontna trgovska veriga Pepco, specializirana za prodajo oblačil in izdelkov za dom po ugodnih cenah. V prvih treh letih naj bi po državi odprla 43 trgovin, prve sodelavce pa bo začela zaposlovati poleti. Trenutno je prisotna v več državah Srednje Evrope.

Začetki Pepca segajo v leto 2004, od takrat pa se je trgovska veriga pospešeno širila, predvsem v Srednji in Zahodni Evropi, so sporočili iz družbe Pepco Slovenija. Danes ima diskontni trgovec več kot tisoč trgovin na Češkem, Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in v Romuniji. V začetku aprila je svoje prve trgovine odprl tudi na Hrvaškem. Trenutno zaposluje več kot devet tisoč ljudi.

"Slovenski trg ponuja veliko razvojnih možnosti"

Prve trgovine v Sloveniji namerava odpreti septembra, in sicer v Celju, Domžalah, Mariboru, Novem mestu in na Ptuju. V prvih 12 mesecih bodo odprli 18 trgovin, do leta 2020 pa bo njihovo število naraslo na 43. Skupno bodo zaposlili več kot 250 ljudi, napovedujejo.

Podjetje trenutno išče nepremičnine v velikosti 450 kvadratnih metrov, z njihovimi lastniki pa naj bi sklenili dolgoročno sodelovanje. Odprtje franšiznih trgovin ni načrtovano. "Slovenski trg ponuja veliko razvojnih možnosti in je zato smiselna poteza za širitev naše trgovske verige," je načrte širitve v Slovenijo pospremil operativni direktor Pepca za Srednjo in Vzhodno Evropo Marcin Stanko.

Okoli 60 odstotkov ponudbe predstavljajo oblačila

Pepco slovi predvsem kot prodajalec otroških oblačil, sicer pa ponuja tudi ženska in moška oblačila, spodnje perilo, nakit, igrače, opremo za dom, dekorativne izdelke, gospodinjski tekstil. Okoli 60 odstotkov ponudbe predstavljajo oblačila, vključno s čevlji in spodnjim perilom, 40 odstotkov pa preostalo blago. V enem mesecu trgovino Pepco obišče več kot osem milijonov kupcev, pojasnjujejo v Taktiku.

Pepco je sicer blagovna znamka južnoafriške investicijske družbe Pepkor, ki je priključena k podjetju Steinhoff International Holdings. Celotna skupina zaposluje približno 120 tisoč ljudi in ima več kot 11 tisoč trgovin v 30 različnih državah. Skupina ima v lasti tudi več kot 40 trgovinskih blagovnih znamk, ki so na voljo tudi v Evropi: Conforama, POCO, KIKA, PEP&CO, Poundland in Emmezeta.

Ne spreglejte