Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2011,
14.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 25. 3. 2011, 14.36

7 let, 2 meseca

V Sloveniji v prvih dveh mesecih večja poraba elektrike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poraba električne energije v Sloveniji je bila v prvih dveh mesecih za dva odstotka večja kot v enakem obdobju lani.

Februarja je bil padec porabe elektrike glede na januar osemodstoten, medtem ko se je neto skupna proizvodnja električne energije zmanjšala za 17 odstotkov, ugotavlja državni statistični urad.

Proizvodnja energije v NEK zmanjšana za 9 odstotkov Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je februarja v mesečni primerjavi zmanjšala za 39 odstotkov, v termoelektrarnah za osem odstotkov in v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) za devet odstotkov.

Manjši proizvodnji sledila tudi manjša poraba goriv Manjši proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi manjša poraba goriv v termoelektrarnah; skupna poraba goriv se je februarja v primerjavi z januarjem zmanjšala za osem odstotkov.

Zmanjšala se je oskrba z vsemi energenti Februarja se je zmanjšala oskrba z vsemi energenti, razen pri drugih naftnih proizvodih, kurilnemu olju z vsebnostjo žvepla manj kot odstotek in pri plinskemu olju. Oskrba z drugimi naftnimi proizvodi se je namreč v primerjavi z januarjem povečala za 60 odstotkov, kurilnim oljem z vsebnostjo žvepla manj kot odstotek za 26 odstotkov in s plinskim oljem za štiri odstotke.

Oskrba z zemeljskim plinom se je zmanjšala za 8 odstotkov Oskrba s petrolejskim gorivom za reaktivne motorje se je zmanjšala za 57 odstotkov, z rjavim premogom in lignitom za 32 odstotkov, z utekočinjenim naftnim plinom za 23 odstotkov, zemeljskim plinom za osem odstotkov in z motornim bencinom za sedem odstotkov.

Slovenija uvozila 879 GWh električne energije Kot še navaja statistični urad, je februarja skupna proizvodnja električne energije na generatorju znašala 1267 gigavatnih ur (GWh), kar je 16 odstotkov več kot januarja. Slovenija je februarja uvozila 879 GWh in izvozila 943 GWh električne energije.

Ne spreglejte