Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tomaž Modic

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
12.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

3

Natisni članek

stečaj dražba Hotel Medijske toplice Jožef Pipenbaher hotel

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 12.08

6 let, 6 mesecev

V Rogaški Slatini na prodaj hotel za ceno luksuznega stanovanja v Ljubljani

Tomaž Modic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

3

Grand Slam Hotel | Foto Heta

Foto: Heta

Izklicna cena za hotel v Rogaški Slatini je po več kot treh letih prodaje padla pod manj kot petino njegove ocenjene vrednosti.

"Prodamo luksuzno 5-sobno tripleks stanovanje v Šiški v soseski Belle vie Tivoli. Cena 770.007 evrov," se začne oglas, ki ga je v teh dneh objavila nepremičninska agencija Stoja Trade. Gre za stanovanje v soseski, ki jo gradi Kolektor, vseljivo pa bo v prihodnjem letu.

Za enak denar si lahko na drugem koncu Slovenije privoščite hotel in takoj začnete oddajati sobe. Novega lastnika išče Grand Slam Hotel v Rogaški Slatini, najbolj znanem slovenskem zdraviliškem mestu, ki slovi po termalnih in mineralnih vodah.

V hotelu, ki je bil v celoti obnovljen leta 2009, je 25 dvoposteljnih sob, ki so prilagojene športnikom. Skupaj s hotelom so na prodaj tudi štiri dvoranska teniška igrišča, na katerih se odvijajo državni turnirji, in šest zunanjih igrišč ter igrišče za skvoš, fitnes studio, savne …

Grand Slam Hotel v neposredni bližini zdraviliških hotelov ni odprt, vendar ga je mogoče odpreti brez večjih investicij. Razen če bo hotel njegov novi lastnik v Rogaško Slatino privabiti bolj svetovno znane športnike, ki pričakujejo ponudbo na (naj)višji ravni.

Prvič prodajali za 4,8 milijona evrov

Za nakup štirizvezdičnega hotela trenutno poteka postopek zbiranja zavezujočih ponudb, ki se izteče 19. julija. Vodi ga stečajni upravitelj podjetja Svit Boštjan Jurkošek.

Izklicna cena je le delček tiste, po kateri so ga sprva želeli prodati. V začetku leta 2014 so zanj pričakovali 4,84 milijona evrov, zdaj pa je na prodaj za 770 tisoč evrov. Gre že za sedmi poskus prodaje.

Kot smo na Siol.net že poročali, je bilo zanimanje kupcev za Grand Slam Hotel precejšnje, vendar predhodni poskusi prodaje niso bili uspešni. Z vztrajnim zniževanjem cene se povečuje tudi zanimanje, priznava Jurkošek, vendar do zdaj ni dobil nobene uradne ponudbe.

Za nakup se zanimajo tako domači kot tuji kupci, predvsem ruski, ki so pogosti kupci tamkajšnjih nepremičnin. Vseh zainteresiranih kupcev Jurkošek ne pozna, saj nekateri na ogled pridejo prek pooblaščencev.

Ruska invazija v Rogaško Slatino

Grand Slam Hotel je bil v preteklosti v rokah lokalnega hotelirja Jožefa Pipenbaherja.

V lasti njegove družbe Terme Spa Rogaška so bili Grand hotel Rogaška, Hotel Slovenija, Hotel Styria, Hotel Strossmayer in Hotel Aleksander. Pod okriljem Pipenbaherjeve skupine so delovali še bovški Alp hotel in murskosoboški Hotel Diana.

Grand Slam Hotel | Foto: Heta Foto: Heta V letu 2013 mu je hotele zaradi neplačevanja posojil odvzela nekdanja skupina Hypo (zdaj Addiko bank), nekatera njegova podjetja pa so v stečaju. V Hypu so upravljanje hotelov prepustili angleški družbi Hamilton Hotel Partners, ki je hotele pripravila za prodajo.

Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria je kupil ruski tobačni milijarder Sergej Kacijev. Butični petzvezdični hotel Aleksander je najel ruski zdravnik Nikolaj Vorobjev, Hotel Slovenija pa je kupilo podjetje RG Hotel v lasti Rusov Aleksandra Popova in Sergeja Bratusa.

Tako kot pri vseh Pipenbaherjevih hotelih bo kupnino od prodaje Grand Slam Hotela prejela družba Heta Asset Resolution, ki je slaba banka nekdanjega Hypa.

Ne spreglejte