Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
13.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Tomos Koper hotel Ljubljana Neuhaus Kolodvorska

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 13.52

5 let, 1 mesec

V prestolnici bo zrasel še en luksuzni hotel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Neuhaus Kolodvorska | V objektu Neuhaus Kolodvorska bo 49 hotelskih sob in sedem luksuznih stanovanj. | Foto zajem zaslona

V objektu Neuhaus Kolodvorska bo 49 hotelskih sob in sedem luksuznih stanovanj.

Foto: zajem zaslona

V Ljubljani se bo kmalu začela gradnja še enega novega hotela. Družba Clipplus bo predvidoma še pred poletjem ob Kolodvorski ulici začela graditi objekt Neuhaus Kolodvorska, v katerem bo 49 hotelskih sob in sedem luksuznih stanovanj. Vrednost projekta je ocenjena na osem milijonov evrov.

Kot je razvidno s spletne strani projekta, bo poleg butičnega hotela z 49 sobami v sedemnadstropnem objektu še sedem prestižnih stanovanj, stanovalcem in obiskovalcem hotela pa bodo poleg varovanih parkirišč in kletnih prostorov na voljo še zunanji bazen in velike ozelenjene terase.

Vila Planinka, Marjan Batagelj
Trendi Batagelj nam je razkazal svoj novi prestižni hotel na Jezerskem #foto #video

Uporabnikom oziroma lastnikom bodo na voljo hotelske storitve

Poleg lokacije blizu mestnega središča in pogleda na Ljubljanski grad bo šlo po pojasnilih Petra Cesarja iz arhitekturnega biroja Arhitektura 2211, ki je skupaj z birojem Kosi in partnerji projektant objekta, za prva stanovanja v Ljubljani, kjer bodo lastnikom oziroma uporabnikom na voljo hotelske storitve, kot so 24-urna recepcija, varovanje, čiščenje, vzdrževanje in restavracija.

Poleg tega bo zasnova projekta kupcem stanovanj omogočala tudi njihovo oddajanje v sklopu hotela. Objekt bo gradil Kolektor Koling, gradnja se bo predvidoma končala konec leta 2020. Vrednost investicije je Cesar ocenil na osem milijonov evrov.

Gradnja objekta Neuhaus Kolodvorska se bo predvidoma končala konec leta 2020. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Gradnja objekta Neuhaus Kolodvorska se bo predvidoma končala konec leta 2020. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Na vprašanje, ali investitor za hotelski del išče upravljavca oziroma načrtuje vključitev v kakšno hotelsko verigo, je Cesar odgovoril, da bodo hotel snovalci projekta upravljali sami s pomočjo strokovnega kadra. Prodaja stanovanj se medtem še ni začela.

Hotel Intercontinental Ljubljana
Novice Lastnik najdražjega hotela v Ljubljani napoveduje gradnjo novega

Potrebe po hotelskih zmogljivostih v prestolnici se povečujejo

Hitra rast turističnega obiska v zadnjih letih in pogumni načrti na področju razvoja kongresne dejavnosti v prihodnjih letih povečujejo potrebe po hotelskih zmogljivostih v prestolnici. Investitorji na to v zadnjem času odgovarjajo z vse več projekti gradnje in obnove hotelov.

Gradbeni delavci so tako že začeli dela na območju, kjer bo zrasel center Šumi. V objektu, katerega investitor je družba Šumijev kvart, bo poleg stanovanj ter gostinske in trgovske dejavnosti tudi hotel, ki ga je kupila družba Brtprule in ki naj bi imel 151 sob.

Medtem na Bavarskem dvoru nasproti Hotela Intercontinental že potekajo tudi dela za izkop in utrditev gradbene jame za stolpnico Atower. V objektu naj bi investitor Zlatarna Celje uredil tudi hotel, več o načrtih pa še ni znano.

Nasproti Hotela Intercontinental na Bavarskem dvoru so se že začela prva gradbena dela za gradnjo stolpnice Atower. Investitor projekta je Zlatarna Celje. | Foto: STA , Nasproti Hotela Intercontinental na Bavarskem dvoru so se že začela prva gradbena dela za gradnjo stolpnice Atower. Investitor projekta je Zlatarna Celje. Foto: STA ,

V kratkem naj bi družba Rastoder začela tudi na 20 milijonov evrov ocenjeno rušitev in rekonstrukcijo dotrajanega glavnega objekta nekdanjega hotela Bellevue ter gradnjo novega dela in prizidka. Novi hotel naj bi skupaj z depandanso ponujal sto sob in štiri apartmaje.

Srbska Delta, ki je pred časom investirala v gradnjo omenjenega petzvezdičnega Hotela Intercontinental, naj bi po pisanju medijev že kupila še eno zemljišče v prestolnici, kjer naj bi prav tako zrasel hotel. O načrtih so v družbi še skrivnostni. Poleg tega družba Hoteli Union izvaja obnovo hotelov Lev in Central, letos naj bi stekla tudi prenova Grand hotela Union.

The Muraka
Trendi Na Maldivih odprli prvi podmorski hotel na svetu #foto

Prodaja stanovanj v Tomosovem bloku se bo začela ta teden

Investitor v projekt Neuhaus Kolodvorska skupaj z istimi projektanti medtem v Kopru pod znamko Neuhaus izvaja še en velik projekt. Lani jeseni so tako delavci CGP začeli temeljito rekonstrukcijo Tomosovega bloka, ki ga je zasnoval znani arhitekt Edo Mihevc in so ga zgradili leta 1958 kot samski dom za delavce iz nekdanjih jugoslovanskih republik, ki so delali v tovarni Tomos.

Stanovanja v Tomosovem bloku bodo vseljiva letos poleti. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Stanovanja v Tomosovem bloku bodo vseljiva letos poleti. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

V bloku je bilo 90 garsonjer, ki so merile 19, 24 ali 32 kvadratnih metrov, po novem pa bo v prvih treh nadstropjih 15 apartmajev v velikosti do 65 kvadratnih metrov, v preostalih sedmih nadstropjih 21 stanovanj v velikosti do 115 kvadratnih metrov. Na samem vrhu stavbe bo 112 kvadratnih metrov veliko podstrešno stanovanje s teraso.

Prenova po Cesarjevih besedah poteka po terminskem načrtu, stanovanja pa bodo vseljiva letos poleti. Prodajo bo investitor začel v tem tednu, zanimanje pa je po besedah Cesarja veliko. Vrednost projekta je približno šest milijonov evrov, od tega je vlagatelj za nakup objekta koprski občini plačal 2,7 milijona evrov.

Korta Katarina, Villa Katarina, Pelješac
Trendi Odprli enega najbolj luksuznih hotelov na Hrvaškem
Ne spreglejte