Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
12.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Perutnina Ptuj

Petek, 4. 9. 2015, 12.39

7 let, 2 meseca

V Perutnini Ptuj napovedali kazenske ovadbe proti Društvu MDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uprava Perutnine Ptuj se je danes odzvala na vloženo kazensko ovadbo s strani Društva Mali delničarji Slovenije, ki jo je to proti njim napovedalo po ponedeljkovi skupščini.

Uprava pod vodstvom Romana Glaserja je zavrnila vse obtožbe in napovedala ukrepe, med drugim tudi kazensko ovadbo proti Društvu Mali delničarji Slovenije (MDS) zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe.

Uprava ne bo dovolila, da MDS zlorablja zaupanje vseh malih delničarjev Kot je na današnji novinarski konferenci znova zatrdil Glaser, so bile vse skupščinske odločitve, torej tudi tista o 40-milijonski dokapitalizaciji s strani Sija, sprejete z veliko večino, dokapitalizacija celo z več kot 98 odstotki.

"Zaradi večinske volje delničarjev in zaradi naših prizadevanj, da družba še naprej ostane steber živilske industrije v širši regiji ter velik in stabilen zaposlovalec, ne bomo dopustili, da bi skupinica somišljenikov, zbranih v Društvu MDS, še naprej zlorabljala zaupanje vseh malih delničarjev, predvsem pa ne, da bi še naprej blatila in kompromitirala naše delo in korporacijo," je zatrdil prvi mož Perutnine.

Glaser je zavrnil tudi namige, da drugi interesenti za dokapitalizacijo niso imeli enakih možnosti, a se je od 90 potencialnih približno desetina odločila za podrobnejše analize korporacije, dva pa sta vztrajala do zadnjega kroga.

Glaserju po pogodbi pripada 24 plač Glaser je zavrnil tudi očitke o tem, da naj bi si v primeru odhoda s svojih položajev zagotovili 36 plač, saj da mu jih po pogodbi pripada le 24, pa tudi morebitne nepravilnosti glede opcijske pogodbe, sklenjene s Sijem, naj ne bi bile resnične.

Zaradi javnega razširjanja hudih obtožb in diskreditacij, klevet in laži, krivih ovadb in drugih oblik objestnega delovanja v dneh po skupščini so tako v družbi kot tudi člani uprave napovedali vse oblike pravne zaščite podjetja in uprave, tudi kazensko ovadbo proti društvu in njegovemu predsedniku Rajku Stankoviću.

Ne spreglejte