Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
15. 10. 2015,
12.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pozavarovalnica Sava Sava Re Zvonko Ivanušič

Četrtek, 15. 10. 2015, 12.28

7 let, 2 meseca

V Mariboru bo zaživela nova zavarovalnica

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pozavarovalnica Sava štiri družbe iz svoje skupine združuje pod eno streho. Tako bo do konca leta 2016 nastala nova zavarovalnica, katere sedež bo v Mariboru.

Skupina Sava Re bo z namenom uresničevanja razvojnih priložnosti na trgih EU še utrdila položaj druge najmočnejše zavarovalniške skupine v regiji. Od nje je večja le Skupina Triglav. Na vprašanje, kaj bo statusna sprememba pomenila za slovenski zavarovalniški trg, so nam iz družbe odgovorili, da gre "za pomembno, močno in stabilno zavarovalnico v regiji in predvsem v državi, ki se želi pripraviti na izzive prihodnosti".

Vizija, ki jo je uprava Pozavarovalnice Sava včeraj predstavila nadzornemu svetu, predvideva združitev vseh zavarovalnic skupine Sava Re v Sloveniji in na Hrvaškem. To so slovenski Zavarovalnica Maribor in Zavarovalnica Tilia ter hrvaški Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje.

Blagovni znamki za zdaj ostajata Blagovni znamki Zavarovalnica Maribor in Zavarovalnica Tilia bosta po zagotovilih družbe ostali tudi po združitvi, "v prihodnje pa lahko pričakujemo novo ime združene zavarovalnice, tudi novo blagovno znamko, vendar to ni del prve faze procesa", so nam odgovorili.

Osnovne poslovne in razvojne aktivnosti se bodo tudi v prihodnje izvajale v Mariboru, Novem mestu in Zagrebu, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pozavarovalnice Sava.

Morebitne presežke delavcev bodo reševali z mehkimi metodami V Pozavarovalnici Sava si po treh letih po združitvi obetajo od najmanj pet do šest milijonov evrov pozitivnega učinka letno, o številu presežnih delavcev pa še ne morejo govoriti.

"Prva faza je priprava izvedbenega načrta, zato zdaj o točnih številkah ne moremo govoriti. V zadnjih dveh letih smo že izvedli procese optimizacije v obeh zavarovalnicah, zato ne pričakujemo, da bo ta številka visoka. Ocenjujemo, da bo večina naravne fluktuacije. Ugotovljene presežke bomo prednostno reševali z mehkimi metodami. Obenem pričakujemo tudi potrebe po novih zaposlitvah, predvsem zaradi novih razvojnih trendov," so nam še sporočili iz družbe.

Združitev bo potekala v dveh fazah. Najprej bodo imenovali ožjo delovno skupino, ki bo pripravila natančen izvedbeni načrt združitve, v drugi fazi pa bo delovanje zavarovalnic tudi poenoteno. Pričakujejo, da bo pravnoformalna združitev izpeljana do konca leta 2016.

Ne spreglejte