Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
7.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Apple delnice kriptovalute

Četrtek, 25. 1. 2018, 7.00

6 let, 2 meseca

V maniji za kriptovalutami so vsi pozabili na tega velikana, ki je še enkrat dosegel rekord

Oglasno sporočilo

Appleove delnice so konec leta 2017 postavile nov rekord in dosegle ceno 177 dolarjev, analitiki pa menijo, da bi tržna vrednost podjetja januarja lahko dosegla milijardo dolarjev. Leta 2017 se je delnica Appla podražila kar za 46 odstotkov.

Fortrade je za vse, ki se zanimajo za učenje, kako ravnati s ceno delnic Appla in drugih podjetij (CFD-ji), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen priročnik Kako trgovati s ceno delnic iz Vašega naslonjača. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga je mogoče prenesti prek spodnje povezave.

Lyxor | Foto: Brezplačen priročnik Kako trgovati s ceno delnic iz Vašega naslonjača si oglejte tukaj.

Izdelki iz Appleove serije iPhone leta 2017 so vključevali tri nove modele: iPhone 8, 8-plus in iPhone X, model, ki je bil izdan ob 10. obletnici izida iPhona. Napovedan je bil 12. septembra, v predprodajo so iPhone X dali 27. oktobra, uradno pa je postal dostopen 3. novembra. Začetna cena iPhone X je 999 dolarjev.

Poslovni rezultati podjetja Apple so v zadnjem četrtletju leta 2017 presegli pričakovanja. Čisti dobiček na delnico je dosegel 2,07 dolarja, prihodki pa so narasli na 52,6 milijarde dolarjev. Ocena podjetja za prihodnjo prodajo iPhone modela za leto 2018 znaša 84-87,5 milijona kosov, kar kaže na optimistične napovedi o iPhonu X.

Lyxor | Foto:

Brezplačen priročnik "Kako trgovati s ceno delnic iz Vašega naslonjača" si oglejte tukaj.

Intenzivna naložba na Kitajsko, ki je postala tretji največji trg za Apple (po ZDA in Evropi), se je splačala. Prodaja na Kitajskem je dosegla 9,8 milijarde dolarjev, kar je za 12 odstotkov več kot leta 2016.

Tudi če se računalniški trg zmanjšuje, Apple še naprej dosega rekordno prodajo za legendarni računalnik Mac. Prihodki od prodaje so se v primerjavi z letom 2016 povečali za 7,17 milijarde USD ali za 25 odstotkov, kar je rekordno.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji pri FCA (Financial Conduct Authority) pod licenčno številko 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) so proizvodi, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija o kateremkoli finančnem instrumentu. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne jamstva o točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Ne spreglejte