Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2013,
15.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 5. 4. 2013, 15.48

7 let, 2 meseca

V Luki Koper po starem-nadzorniki ostajajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupščina delničarjev je izglasovala revizijo poslov, mali delničarji o tem napovedujejo izpodbojno tožbo, zdajšnji nadzorniki, ki jih vodi Janez Požar, pa ostajajo.

To je rezultat današnje skupščine delničarjev, ki jo je ugasla agencija za upravljanje kapitalskih naložb države (AUKN) zahtevala že decembra lani. Po menjavi Janševe vlade je menda nova vlada Alenke Bratušek po svojih kanalih od SOD-a, ki zastopa državo kot večinskega lastnika Luke, Slovenski državni holding namreč še ni zaživel, večkrat zahtevala, da sproži vse postopke za preklic skupščine, pa se to ni zgodilo in današnja skupščina se je odvila.

V drugem poskusu skupščina Luke Koper le sklepčna Skupščina delničarjev koprske Luke, ki je bila sklicana za 13. uro, danes ni bila sklepčna, navzočih je bilo le slabih 27 odstotkov predstavnikov kapitala, uro pozneje pa je bila skupščina delničarjev v drugem poskusu sklepčna (v skladu z zakonodajo ni potrebna navzočnost vsaj tretjine kapitala). Delničarji so se odločili o zdajšnji nadzorniški ekipi in predlagani zahtevi za revizijo še nerevidiranih poslov Luke Koper v obdobju od 2007 do 2011. Delničarji na skupščini proti predčasnemu odpoklicu zdajšnjih nadzornikov Delničarji so glasovali proti predčasnemu odpoklicu zdajšnjih nadzornikov Luke Koper (Janeza Požarja, Bojana Branka, Marka Simonetija, Jordana Kocjančiča, Tomaža Možeta in Sabine) Mozetič) – mandat jim poteče julija letos –, za kar bi potrebovali dvotretjinsko večino glasov vseh zbranih kandidatov, za odpoklic pa je glasovalo le pet odstotkov od okoli četrtine vseh navzočih predstavnikov lastnikov delničarjev z glasovalni pravicami.

Sprejeta revizija dela nezakonita? Delničarji so na današnji "okrnjeni" skupščini zelo nepričakovano in presenetljivo izglasovali tudi predlog sklepa, na podlagi katerega naj aktualni nadzorni svet z Janezom Požarjem na čelu "poišče" neodvisnega revizorja za revizijo poslovanja še nerevidiranih poslov Luke Koper za obdobje od leta 2007 do 2011. Nekateri menijo, da gre za "incestni" sklep delničarjev, po katerem naj aktualni nadzorni svet najde revizorja, ki naj razišče tudi njihovo delo. Predstavniki malih delničarjev - Društva malih delničarjev Slovenije in Vseslovenskega združenja malih delničarjev so že napovedali izpodbojno tožbo glede tega sklepa, ki je po mnenju nekaterih tudi nezakonit.

Ne spreglejte