Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
17. 5. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Zeleni gaj Stanovanjski sklad RS Črtomir Remec stanovanja

Sreda, 17. 5. 2017, 12.45

6 let, 6 mesecev

V Ljubljani na prodaj 64 nadstandardnih stanovanj #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Zeleni gaj Brdo | Foto Marko Rabuza

Foto: Marko Rabuza

Stanovanjski sklad bo letos začel prodajo 64 stanovanj in 18 vrstnih hiš v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani. Prijave bodo zbirali v treh krogih.

V vzorčni hiši F3 bo na prodaj 52 stanovanj s parkirnimi mesti, cena pa se bo gibala od 141 tisoč (za 38 kvadratnih metrov veliko stanovanje) evrov do 479 tisoč evrov. Najdražje stanovanje je v dveh nadstropjih in obsega 113 kvadratnih metrov bivalne površine, ob tem pa še 22 metrov zunanje površine in dve parkirni mesti.

Stanovanja so zasnovana arhitekturno inovativno in energijsko varčno, 32 jih je v energijskem razredu A2, 15 v pasivnem standardu. Za drugo skupino bo po besedah direktorja sklada Črtomirja Remca mogoče pridobiti tudi subvencijo Eko sklada, razpis pa bo objavljen v kratkem.

"To so nadstandardna stanovanja, ki ne spadajo v naš delokrog. Tako so bila sprojektirana skladno z občinskim prostorskim načrtom," je pred objavo razpisa dejal prvi mož Stanovanjskega sklada Črtomir Remec.

Pri določanju cen so upoštevali le stroške, ki pa so bili zaradi zemljišča in komunalnega prispevka visoki. Projekt je vreden 7,7 milijona evrov.


Kaj se dogaja na evropskem trgu nepremičnin

Pet vprašanj, na katera si morate odgovoriti pred nakupom stanovanja


Video: Planet tv

V kakšni nepremičnini stanujete?

  • Lastniškem stanovanju.
    32,99 %
    96 glasov
  • Najemniškem stanovanju.
    13,75 %
    40 glasov
  • Lastniški hiši.
    38,49 %
    112 glasov
  • Najemniški hiši.
    1,37 %
    4 glasov
  • V hiši pri starših.
    13,40 %
    39 glasov
Oddanih 291 glasov

Dve različici vrstnih hiš

Preostale enote so del faze F6, ki jo sestavljajo trije nizi po šest vrstnih hiš ter dva niza po šest dupleksov v dveh različicah.

Pri prvih gre za hišo z enim stanovanjem v pritličju ter drugim dvonadstropnim stanovanjem s teraso nad pritličnim stanovanjem (stanovanja bodo na prodaj tudi ločeno), pri drugih pa za razmeroma ozke in visoke enote.

Vrstne hiše bodo na prodaj po ceni od 379 tisoč evrov, dupleksi od 248 tisoč do 470 tisoč evrov. Za nekaj manj kot pol milijona evrov boste dobili 150 kvadratnih metrov bivalnih prostorov in še 92 kvadratnih metrov zunanje površine ter 18 kvadratnih metrov veliko garažo.

Zakaj so takšne cene?

Video: Planet tv

Pogled na lokacijo stanovanj v Zelenem gaju na Brdu v Ljubljani (posnetek narejen v času gradnje):

Pričakujejo tri kroge prodaje

Takole bo videti celotna soseska Zeleni gaj. Čez cesto bodo prihodnje leto začeli graditi še sosesko Novo Brdo. | Foto: Marko Rabuza Takole bo videti celotna soseska Zeleni gaj. Čez cesto bodo prihodnje leto začeli graditi še sosesko Novo Brdo. Foto: Marko Rabuza Prednost bodo imele mlade družine z vsaj enim predšolskim otrokom, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje, nato družine z vsaj enim šoloobveznim otrokom, večje družine, funkcionalno ovirane osebe, mladi do 28. leta starosti in varčevalci nacionalne stanovanjske varčevalne sheme.

Sklad bo prijave zbiral od 12. junija do 3. avgusta. Dnevi odprtih vrat bodo od 12. do 16. junija. Prvi izbor kupcev bo 24. avgusta, sklepanje pogodb pa je predvideno od septembra.

Na skladu pričakujejo, da bodo stanovanja prodali do konca leta, predvidoma v treh ali štirih krogih. Če bo tudi po treh krogih ostalo še kakšno neprodano stanovanje, se bodo verjetno odločil za dražbo, je še povedal Remec.

 

Infografika: V kakšnih stanovanjskih pogojih živimo pri nas v primerjavi z Evropo

 

Ne spreglejte