Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 7. 2021,
18.40

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Natisni članek

turizem Hotel Maestoso Lipica

Sreda, 28. 7. 2021, 18.40

2 leti, 8 mesecev

V Kobilarni Lipica odprli prenovljen hotel Maestoso

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Hotel Maestoso v Lipici | Foto STA

Foto: STA

V Kobilarni Lipica so danes uradno odprli prenovljeni hotel Maestoso. Kot je ob tem dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, s tem naložb ni konec, in napovedal gradnjo bazena s centrom dobrega počutja, postavitev osemenjevalnice, prenovo hotela Club in povečanje golfskega igrišča za devet lukenj.

"Prenova hotela Maestoso, zgrajenega pred 50 leti, pomeni mejnik ne le v turizmu, temveč tudi neko platformo za to, da se znova zasidra v turistično dogajanje v regiji. Mislim, da je to ena prvih faz prenove, ki se bodo še nadaljevale in ki povezuje največjo vrednoto, lipicanca, in kobilarno s turizmom. Mislim, da smo v tem edinstveni na svetu in moramo to le znati povezati," je za STA ob robu današnjega odprtja povedal direktor Kobilarne Lipica Matej Oset.

Minister Zdravko Počivalšek je dejal, da se bosta verjetno že letos začeli prenova in dograditev bazenskega kompleksa s centrom dobrega počutja, saj je Kobilarna Lipica za ta del že pridobila gradbeno dovoljenje. V nadaljevanju pa želijo prenoviti tudi hotel Club in zgraditi apartmajsko naselje. To je po besedah gospodarskega ministra tudi del, ki ga bo morala Kobilarna Lipica tržiti.

"Po sedmih milijonih vlaganj v javni sektor smo danes prišli do tega, da smo odprli prvi pomembnejši tržni del. Od vsega začetka sem verjel v to, da bo ta naš kulturno-zgodovinski spomenik v prihodnje živel delno tudi od svojega dela, ne le od tega, kar država namenja za vzdrževanje tega spomenika. Zato je pomemben korak k temu, da bomo tukaj zgradili fantastično turistično zgodbo. Lahko vam zatrdim, da bo Kobilarna Lipica vedno ostala v državnih rokah, zato bomo še naprej vlagali v prenovo," je v izjavi za javnost poudaril minister.

Podvojili število sob

Z novo hotelsko in turistično pridobitvijo je zadovoljen tudi župan Občine Sežana David Škabar. "Mislim, da se za Lipico danes začenja neko novo obdobje in to nam bo vsem prineslo dodano vrednost. Mislim pa, da bo treba naložbe nadaljevati tudi v prihodnje, še več narediti tudi na področju športne infrastrukture in tako v Lipico pripeljati nove goste in napolniti ta hotel, ki smo ga danes odprli," je poudaril Škabar.

Vrednost naložbe v prenovo, dograditev Hotela Maestoso 4*superior, s katero se je število sob podvojilo, in sicer na 139, ter hotelsko opremo znaša 11,5 milijona evrov. Večino sredstev za projekt je zagotovila država kot ustanoviteljica Holdinga Kobilarna Lipica, dobro tretjino sredstev v finančni konstrukciji pa pomeni bančno posojilo SID banke.

Ne spreglejte