SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

V katero kategorijo spletnih nakupovalcev sodite?

Oglasno sporočilo

Ali ste vedeli, da že skoraj polovica Slovencev za nakup prek spleta kot plačilno sredstvo uporabi eno izmed plačilnih kartic? Med vsemi, ki se odločajo za spletne nakupe, jih več kot tri četrt meni, da je nakupovanje prek spleta varno.

Sberbank

Družba Mastercard® je ob koncu leta 2018 predstavila raziskavo MasterIndex, ki je zajemala pregled plačilnih navad Slovencev, starih med 18 in 55 let. Med temi je bil raziskan tudi segment nakupovanja prek spleta. Kar 92-odstotkov vprašanih Slovencev je že opravilo spletni nakup oziroma ima z njim izkušnje. Trend spletnih nakupov raste iz leta v leto. 22,7-odstotka anketiranih je dejalo, da se pogosto odloča za nakupe prek spleta, medtem ko 48,1-odstotka nakupuje občasno. Za primerjavo, poleti leta 2018 je 41,5-odstotka vprašanih sporočilo, da prek spleta nakupuje občasno.

Slovenci so v zadnjem letu prek spleta kupili največ elektronskih naprav, na drugem mestu so oblačila, obutev in modni dodatki, na »stopničke« so se uvrstili še hišni oziroma gospodinjski pripomočki. Anketa je pokazala, da kupcem ni najbolj pomembno, ali nakupujejo v slovenskih oziroma tujih spletnih trgovinah. V obeh primerih jih kupuje dobrih 40-odstotkov, prek slovenskih spletnih trgovin jih v večini nakupuje 30,1-odstotka in na tujih spletnih trgovinah 29,8-odstotka sodelujočih v raziskavi.

Nakupi prek spleta varni

Pri spletnih nakupih je izjemnega pomena varnost nakupa. Skoraj 80-odstotkov sodelujočih v raziskavi pravi, da so nakupi prek spleta v večini varni. Da nakupi niso varni, odgovarjata dva odstotka, medtem ko ima pet odstotkov spletne nakupe za zelo varne. Najpogostejše plačilno sredstvo je plačilna kartica, za katero se odloča skoraj polovica spletnih nakupovalcev. Na drugem mestu je plačilo po povzetju, sledi PayPal …

Sberbank

Pri Sberbank banki varno in brezskrbno spletno nakupovanje omogoča Ide@l Mastercard kartica. Na vseh spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard® SecureCode™ se plačilo opravi z dodatnim enkratnim geslom. Tega lahko vsi imetniki po novem generirajo na dva načina. Poleg OTP čitalca imajo imetniki mobilne banke mSberbank SI na voljo mŽeton, s katerim se nakup opravi enostavnejše. Vse kar uporabniki potrebujejo je mobilna banka, sledi aktivacija mŽetona, nato pa je uporaba povsem preprosta. Kdor mobilne banke nima, jo enostavno naroči prek spletne banke eSberbank SI.

Pred opravljenim nakupom na spletni strani Mastercard SecureCard imetnik kot metodo za avtentikacijo izbere mŽeton, z njim generira enkratno geslo in v obrazec na strani vnese zahtevane podatke. Nakup uspešno opravljen, zdaj pa le še počakati na novo naročeno dobrino.

Naročnik oglasnega sporočila je Sberbank

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin