Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
13.42

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zaposlitev zadovoljstvo

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 13.42

7 let, 2 meseca

V kateri državi bi se kot zaposleni počutili najbolje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Raziskava je pokazala, da so na lestvici najbolj zadovoljnih zaposlenih prvi Mehičani, sledijo pa jim Indijci in Brazilci. Bolj so zaposleni zadovoljni, bolj so produktivni.

Podjetje Regus je objavilo raziskavo o razmerju med delom in prostim časom zaposlenih. Kazalci razkrivajo, da so pri doseganju ravnotežja med delom in prostim časom najuspešnejši lastniki podjetij in mlajše generacije. Kazalec omenjenega razmerja je v primerjavi s prejšnjim letom za štiri točke nižji, kar kaže na vse obsežnejše delovne zadolžitve, s katerimi se spopadajo zaposleni v gospodarstvu, so v spročilu za javnost zapisali v podjetju Propiar, d. o. o.

Mnenja 26 tisoč zaposlenih Raziskava, ki jo že drugo leto zaporedoma objavlja podjetje Regus, ponudnik poslovnih prostorov po vsem svetu, je zajela mnenja 26 tisoč zaposlenih iz več kot 90 držav.

Izsledke, zbrane iz odgovorov z vsega sveta, je treba gledati v luči rezultatov za Slovenijo, ki v primerjavi s svetovnim povprečjem zaostaja kar za 29 točk na kazalcu razmerja med delom in prostim časom. Pozitivna občutja pa kljub temu niso čisto nepovezana z delovnim mestom, saj je kar 68 odstotkov anketirancev odgovorilo, da so v primerjavi z lanskim letom bolj produktivni.

Prvi na lestvici najbolj zadovoljnih zaposlenih so v Mehiki, sledijo pa jim v Indiji in Braziliji.

Regusova območna predstavnica Katerina Manou je pojasnila, da so zadovoljni zaposleni bolj produktivni, obenem pa je tudi manj verjetno, da bi zapustili podjetje. "Ob vse boljših razmerah na trgu dela se podjetja vedno bolj zavedajo, da morajo, če želijo privabiti in obdržati perspektivne kadre, zaposlenim ponuditi bolj prilagodljive delovne prakse, kot je na primer izbira lokacije opravljanja dela. Spremembe so že vidne – našo mrežo lokalnih centrov vsak dan zasedejo uporabniki, ki izkoriščajo možnost za prilagodljive oblike dela," je dejala.

Kot je še zapisano v sporočilu za javnost, je treba poudariti, da zaposleni danes nimajo takšnega občutka pripadnosti in lojalnosti do delodajalca kot njihove predhodne generacije, zato je zelo pomembno, da lahko delo opravljajo, kakor jim odgovarja, ne da bi bili prisiljeni prevzemati vzorce starejših.

Ne spreglejte