SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V investicijah v turizem Slovenija korak pred Hrvaško

4

termometer

Po desetletju vlaganj v obnovo in izgradnjo slovenske infrastrukture mora slovenski turizem poskrbeti za promocijo in napolnitev kapacitet.

Na Hrvaškem se nadejajo, da bodo v prihodnjih letih deležni vse več turistov, ki imajo precej pod palcem, zato so se odločili za večje investicije za dvig standarda in kakovosti svojih storitev. Zanimalo nas je, kje je v primerjavi s tem slovenski turizem in ali so predvidena kakšna večja vlaganja.

Slovenija korak pred Hrvaško Glede na vlaganja v turizem, predvsem v obnovo, prenovo in dvig kakovosti ponudbe in storitev, je Slovenija korak pred Hrvaško. Ob pomoči evropskih strukturnih sredstev so bila turistična središča v preteklem desetletju deležna velikih vložkov v izgradnjo kapacitet in obnovo obstoječih objektov. V Termah Krka je bilo v preteklih letih teh investicij kar za 30 milijonov evrov.

Zaradi večjih vložkov v preteklih letih – mnogi morajo poplačati še stare dolgove – večji vložki v prihodnje niso predvideni. Z izjemo Postojnske jame, kjer nameravajo v obnovo hotela Jama in druge investicije v parku vložiti osem milijonov evrov, bodo ponudniki turističnih storitev bolj ali manj vlagali v manjše posodobitve objektov, dvig kakovosti in racionalizacijo energetike.

Na vrsti je promocija Če bodo želeli prodati svoje storitve, bodo zdaj morali vlagati v promocijo. V Sava Turizmu se zavedajo, da bo prenovljene objekte mogoče polniti le s prilivom tujcev. Zato je ključna promocija v tujini, v Termah Krka se bodo osredotočili predvsem na italijanski, ruski, avstrijski in nizozemski trg – na države, kjer zdraviliška ponudba ne obstaja. Obenem v Krki zaradi staranja prebivalstva pričakujejo rast medicinskega turizma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin