SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V hrvaški Istri pričakujejo za velikonočne praznike 30.000 turistov

2

termometer

 | Foto:
V hrvaški Istri med velikonočnimi prazniki pričakujejo približno 30.000 turistov. Kot so dodali v istrski turistični zvezi, pričakujejo predvsem turiste iz Slovenije, Nemčije, Avstrije in Italije.

V tednu med veliko nočjo in 1. majem pričakujejo največ obiskovalcev iz Slovenije, in sicer zaradi niza prostih dni, ki jih bodo mnogi Slovenci povezali v počitniški teden.

Dober začetek turistične predsezone tudi v kampih Turistični delavci pričakujejo "zelo dober" začetek turistične predsezone tudi v kampih. Direktor istrske turistične zveze Denis Ivošević je dejal, da zaradi napovedanega lepega vremena čez velikonočne praznike pričakujejo dobro obiskanost kampov. Kot je dodal, bo približno 1500 gostov, večinoma iz tujine, velikonočne praznike preživelo v podeželskih hišah in na kmečkih turizmih v notranjosti istrskega polotoka, odprli pa bodo sicer okoli 70 hotelov.

Več tisoč gostov pričakujejo tudi v srednji Dalmaciji Na območju Reke, Opatije in kvarnerskih otokov pričakujejo 18.500 turistov, večinoma v hotelih. V Dubrovniku čez velikonočne praznike upajo na okoli 6000 turistov. Več tisoč gostov v prvem letošnjem turističnem valu na Hrvaškem pričakujejo tudi v srednji Dalmaciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin