SiolNET. Posel danes Novice
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Franciji prepovedali kratke notranje polete: Pojdite z vlakom!

0,50

termometer

Air France
Air France je dan pred prepovedjo od države dobil sveže štiri milijarde evrov. Foto: Reuters

Prepoved je najnovejši ukrep francoske vlade v boju proti globalnemu segrevanju. Francija si je namreč zadala, da bo do leta 2030 zmanjšala ogljične emisije za 40 odstotkov v primerjavi z 90. leti preteklega stoletja.

Francoski zakonodajalci so v soboto izglasovali prepoved kratkih notranjih letalskih prevozov med kraji, ki jih povezuje vlak in med katerimi pot ne traja več kot 150 minut, poroča Reuters. Sobotno glasovanje za omenjeni zakon je sicer šele prvo. Zakon mora preživeti še glasovanje v senatu, nato pa še v spodnjem domu parlamentu, ki ga obvladuje vladajoča koalicija.

Cessna Avtomoto Slaba banka prodaja slovensko letalo za 800 tisoč evrov

Milijarde za letalske prevoznike

V petek je vlada Emmanuela Macrona letalskega prevoznika Air France, v katerem že ima lastniški delež, dokapitalizirala za štiri milijarde evrov. Podjetje je v finančnih težavah zaradi koronavirusa. Letalska industrija se po napovedih analitične družbe McKinsey na ravni pred koronavirusom ne bo vrnila pred letom 2024.

Joe Biden Novice Kljub preglavicam jo je Biden odnesel brez poškodb #video letalo Trendi Z luksuznim letalom iz Evrope v Ameriko v zgolj treh urah in pol
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin