Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2012,
16.35

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

stavka

Torek, 10. 1. 2012, 16.35

7 let, 2 meseca

V Elektru Primorska še brez dogovora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na zborih delavcev med stavko v poslovnih enotah Elektra Primorske v Kopru, Sežani, Novi Gorici in Tolminu so delavci soglasno podprli prizadevanja stavkovnega odbora.

"Delavci podpirajo naša prizadevanja za spoštovanje kolektivne pogodbe. Zato je ponudba, ki smo jo v ponedeljek dali upravi, naša zadnja," je zatrdil Valter Vodopivec.

Če jutri ne bo dogovora, bo v četrtek nova stavka Povedal je še, da sta z zastopnikom novogoriške družbe Darjem Vrabcem dogovorjena za nadaljevanje pogajanj že v sredo dopoldan. Ob tem je izrazil upanje, da bo vendarle prišlo do dogovora, saj bo v nasprotnem primeru sledila v četrtek nova stavka.

"Dokončno odločitev o tem bomo sprejeli v sredo," je še dejal vodja stavkovnega odbora. Po tokratnem dogovoru o nagradi pa so upravi ponudili takojšen začetek pogajanj za novo podjetniško kolektivno pogodbo.

V upravi družbe tudi danes niso bili dosegljivi za izjave.

V januarju stavkali že trikrat Zaposleni v družbi Elektro Primorska so po treh decembrskih dneh tudi januarja že trikrat stavkali. Od uprave družbe zahtevajo spoštovanje veljavne kolektivne pogodbe, ki predvideva izplačilo nagrade ob koncu leta v višini 70 odstotkov povprečne plače v elektrogospodarstvu. Ta naj bi konec leta 2011 tako znašala 1465 evrov bruto, uprava pa jim je ponudila izplačilo nagrade le v višini 354 evrov nagrade, kar pa so v sindikatu zavrnili in se odločili za stavko.

Uprava že napovedala odstop od podjetniške kolektivne pogodbe Pogajalska skupina uprave je stavkajočim prejšnji teden ponudila 500 evrov nagrade, ki bi jo izplačali v dveh delih, vendar tudi tega stavkovni odbor ni sprejel. Ker želi uprava družbe z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi omejiti negativne posledice stavke, je sindikatu družbe zaradi kršitev določil podjetniške kolektivne pogodbe kot drugi pogodbeni stranki pisno že napovedala odstop od podjetniške kolektivne pogodbe.

Ne spreglejte