SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Eko skladu napovedujejo zamude pri subvencijah

2

termometer

 | Foto:
Po večmesečnem zamujanju razpisov v Eko skladu napovedujejo zamude še pri odpiranju vlog in izplačilu subvencij.

Jutri bodo lahko občani z devetih degradiranih območij začeli tako oddajati vloge za višje subvencije Eko sklada, kot tudi z delom. A slaba novica je ta, da bo prvo vlogo sklad obravnaval šele septembra, v Dnevniku piše Marjeta Kralj.

Prejšnji teden je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič napovedal nove zlate čase gospodarstva, ki jih bo med drugim prinesla tudi energijska prenova četrtine stavb v Sloveniji do leta 2020. Rezultat tega bi po napovedih ministrstva moral biti za 500 milijonov evrov investicij vsako leto, deset tisoč novih delovnih mest in za deset odstotkov nižjo porabo energije.

Neučinkovitost in zamude A zaradi neučinkovitosti pri zagotavljanju eko subvencij se zdijo ti načrti vedno bolj oddaljeni.

Zgroženi so tudi občani, saj nekateri že pol leta čakajo na razpis Eko sklada za Subvencije za naložbe v prenovo in gradnjo energetsko učinkovitih stavb. Zdaj bo razpis sicer objavljen, a zaradi premalo ljudi, ki bi vloge pregledovali, novih vlog ne bodo odpirali pred septembrom. To pa pomeni tudi poznejše izplačilo subvencij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin