Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2016,
21.26

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Biofarmacevtika Mengeš Lek Sandoz Novartis

Četrtek, 21. 1. 2016, 21.26

7 let, 2 meseca

V Biofarmacevtiki Mengeš odprli nov laboratorijski objekt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V podjetju Lek, članu skupine Sandoz, so v Biofarmacevtiki Mengeš odprli nov laboratorijski objekt za razvoj končnih biofarmacevtskih izdelkov, nadzor kakovosti in tehnični razvoj biofarmacevtike.

Z naložbo, vredno dobrih deset milijonov evrov, so pridobili novo razvojno področje in sto novih delovnih mest v biofarmacevtiki.

Tri ključne aktivnosti Direktor Biofarmacevtike Mengeš Matjaž Oven je ob odprtju nove pridobitve poudaril, da s tem v podjetju potrjujejo vlogo enega najpomembnejših centrov odličnosti v Sandozu in Novartisu. Od zdaj bodo v novem objektu potekale tri ključne aktivnosti, in sicer razvoj končnih biofarmacevtskih izdelkov, razvoj učinkovin za biološka in podobna biološka zdravila ter nadzor kakovosti v biofarmacevtiki, je povedal.

"Znanje, strokovnost in zaposleni so na najvišji ravni" Globalni vodja tehničnega razvoja in proizvodnje bioloških zdravil Stefan Lang je dejal, da Biofarmacevtika Mengeš kot eden izmed ključnih Novartisovih centrov za razvoj in proizvodnjo biofaramcevtike igra pomembno vlogo v Novartisovi misiji. "Znanje, strokovnost in zaposleni so na najvišji ravni. To zaupanje nakazuje tudi nedavna Novartisova odločitev, da v podjetje investira več kot deset milijonov evrov."

Že načrti za nadaljnji razvoj Skupno je Novartis v podjetje Lek, ki letos praznuje 70 let obstoja, vložil že 1,6 milijarde evrov, od tega v razvoj in proizvodnjo v Biofarmacevtiki Mengeš že več kot 64 milijonov evrov. Imajo pa tudi že načrte za nadaljnji razvoj, je dejal Lang.

Znanje in izkušnje dajejo zaupanje Po besedah globalne vodje Sandozove Biofarmacevtike in onkoloških zdravil za injiciranje Carol Lynch poskušajo v Novartisu zdravljenje narediti bolj dostopno, pri čemer bo od zdaj imela pomembno vlogo tudi Biofarmacevtika Mengeš. Znanje in desetletne izkušnje, ki jih v centru premorejo, jim dajejo zaupanje, da vlagajo še več, da bo Biofarmacevtika Mengeš polno integrirani biotehnološki center, je še poudarila.

Z novo pridobitvijo dopolnili svojo vlogo Vodja farmacevtskih izdelkov v Biofarmacevtiki Mengeš Alenka Pariš je ob tem poudarila, da so z novo pridobitvijo dopolnili svojo vlogo. "Zdaj imamo tu tako razvoj učinkovine kot tudi ključno vlogo pri razvoju končnih izdelkov, s čimer pridobivamo nova znanja ter zaokrožamo končno vlogo biofarmacevtike za razvoj bioloških zdravil."

Prepričal je močan in zanesljiv center Na odločitev, da ta segment razvoja pripeljejo v Slovenijo, so po mnenju vodje globalnega razvoja farmacevtskih oblik in medicinskih pripomočkov v Biofarmacevtiki Mengeš Violete Gabrijelčič vplivali močan center za razvoj podobnih bioloških zdravil, izvrsten bazen kadrov in raziskovalcev z različnih naravoslovnih področij, ki ga Slovenija ponuja, ter zanesljivost centra, "ki zaupane naloge izpelje v danih terminih in pogojih".

Ne spreglejte