Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 1. 2011,
15.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 1. 2011, 15.17

7 let, 2 meseca

Uroš Rotnik bo svetoval v BiH in Srbiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji direktor TEŠ Uroš Rotnik je za SiOL povedal, da bo prek svojega podjetja svetoval v BiH in Srbiji ter predstavil svoje pojasnilo zapletov z odpravnino.

Uroš Rotnik je po odhodu z vrha termoelektrarne Šoštanj ustanovil podjetje Razsvet, raziskovanje in svetovanje, d. o. o., in bo opravljal raziskave in svetovanje na področju energetike z osnovnim vložkom 7.500 evrov. Decembra je že sklenil svetovalne pogodbe z elektrarnama v BiH in Srbiji, a ne želi povedati, katerima. Glede plačila je dejal le, da so "podpisane pogodbe ugodnejše od tiste v TEŠ". O vodenju HSE bi razmislil Pogodbi veljata za leto 2011 z možnostjo podaljšanja in sporazumne prekinitve. V primeru, da se predčasno odstavi generalnega direktorja HSE Matjaža Janežiča in nadzorni svet odpre razpis za novega direktorja, bo razmislil o kandidaturi, je dejal.

Rotnik je pojasnil tudi zaplet glede njegove odpravnine po odhodu iz TEŠ. Po poročanju medijev namreč najprej ni bilo jasno, ali jo bo sprejel ali ne, nato mu je TEŠ izplačal 25.392 evrov, Rotnik pa jih je vrnil, nazadnje pa ni jasno, ali mora TEŠ za to transakcijo plačati dohodnino.

"Naj zahtevajo povračilo" "Ko so me odstavili, smo podpisali sporazum, da se mi prekine pogodba in mi pripravijo novo. Res so pripravili pogodbo, a mi ta ni ustrezala, ker mi ni omogočala opravljanja svetovalne dejavnosti. Podpisali smo dodatek 1, da mi preneha delovno razmerje in da predam posle v sedmih dneh. Takrat do predaje ni prišlo, ker niso našli časa zame."

"Nato mi je novi direktor Simon Tot poslal še dodatek 2, v katerem je bila moja odpoved odpravnini. Dodatek sem nepodpisan poslal nazaj, dopisal pa sem pripombe, saj je bilo v njem kup napak. Napisal sem tudi, da nimam obraza, da v tem času sprejmem odpravnino. Ne da bi mi odgovorili, so mi izplačali odpravnino, zato sem jo vrnil. Če imajo zdaj težave z dohodnino, naj zahtevajo povračilo. Če so naredili napako, naj jo popravijo," je pojasnil Rotnik.

Ne spreglejte