SiolNET. Posel danes Novice
1,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uresničuje se črni scenarij v Revozu, odpustili bodo še 350 delavcev

1,51

termometer

Renault twingo electric, clio I feel Slovenia Revoz
Foto: Renault

V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala že več kot 70 dni, zaradi česar bodo ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje, bodo v ponedeljek z dveh prešli na poldrugo proizvodno izmeno. Kot so napovedali že oktobra, bodo okoli 350 presežnih delavcev odpustili v prihodnjih mesecih.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA povedala, da bo skladno z oktobrsko napovedjo s tem ukrepom ob delo približno 350 zaposlenih.

Odpovedi še niso izdali nobenemu zaposlenemu, sicer pa glede tega še usklajujejo in pripravljajo sezname. Število zaposlenih bodo prilagajali v prihodnjih mesecih, je dodala.

Revoz Clio Avtomoto Spremembe v Revozu: le še izmena in pol, prizadetih 350 delavcev

Glede Revozove proizvodnje, ki jo letos krnijo razmere v avtomobilski industriji in je posledica predvsem krize s polprevodniki oz. čipi, pa tudi drugih težav, ki so bodisi povezane z zdravstveno krizo covid-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, je pristavila, da ta po zadnjih zaustavitvah poteka s tekočo oskrbo.

Bašek Zildžovićeva je še potrdila, da omenjeni prehod sicer ustreza zmanjšanju proizvodnje s 650 na 480 vozil dnevno.

Letos že večkrat prekinili proizvodnjo

Iz Revoza so v prvi polovici oktobra sporočili, da kot prilagoditveni ukrep načrtujejo zmanjšanje obsega proizvodnje od srede novembra. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se "zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih".

Revoz Avtomoto Tovarne brez dela? Že tako krizni obeti postajajo še slabši.

Revoz je zaradi omenjene krize moral letos večkrat prekiniti proizvodnjo. Da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo Revozovo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je Revoz dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2.400 ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin