Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2011,
12.56

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 6. 1. 2011, 12.56

7 let, 2 meseca

Upniki Vegrada po nedokončnih podatkih z več kot 264 milijoni evrov terjatev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zadnjih podatkih je v okviru stečajnega postopka Vegrada terjatve do konca lanskega leta prijavilo okoli 1500 upnikov, znesek prijavljenih terjatev, ki še ni dokončen, pa je znašal 264 mio evrov.

To je povedala stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril. Rok za prijavo terjatev se namreč izteče danes. Podatki tako še niso dokončni Podatki tako še niso dokončni, v zadnjih dneh je prispelo še veliko prijav, je povedala Grilova. Ocenjuje, da bodo naslednji teden vpisane še vse v tem tednu prispele terjatev, nato pa bo sledilo preizkušanje terjatev in izdelava osnovnega seznama preizkušenih terjatev. Cenitve premoženja Vegrada še potekajo, pri čemer je del premoženja že ocenjen. Ker tudi še ni znan celotni znesek terjatev, za zdaj še ni mogoče oceniti, koliko terjatev bo poplačanih, je še dejala Grilova.

Družba Vegrad je po neuspešni prisilni poravnavi v stečaju od 6. oktobra lani. Ob stečaju je družba zaposlovala 570 delavcev. Stečaju krovne družbe so sledili še stečaji nekaterih odvisnih družb Vegrada.

Na zavodu za zaposlovanje 438 oseb iz Vegrada Po podatkih velenjske območne službe zavoda RS za zaposlovanje se je do konca lanskega leta v evidenco brezposelnih oseb pri velenjski območni službi prijavilo 438 oseb iz Vegrada in njegovih odvisnih družb. Od tega se je v istem obdobju zaradi zaposlitve odjavilo iz evidence 66 oseb, štiri odjave so bile zaradi ostalih razlogov (upokojitev, starševsko nadomestilo).

Od vseh prijavljenih je bilo 321 prejemnikov denarnega nadomestila pri zavodu za zaposlovanje, brez pravice do denarnega nadomestila je 116 brezposelnih oseb, od tega pravica miruje v 89 primerih, je pojasnil direktor velenjske območne službe zavoda Robert Rajšter. V ukrepe aktivne politike zaposlovanja se je v tem obdobju vključilo devet oseb.

Ne spreglejte