Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2019,
15.18

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

17

Natisni članek

Letališče Jožeta Pučnika Adria Airways Brnik

Petek, 27. 9. 2019, 15.18

4 leta, 6 mesecev

Adria ob koncu tedna samo v Frankfurt, tuji prevozniki krepijo povezave z Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

17

Adria Airways | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Adria Airways bo do ponedeljka nadaljevala omejeno izvajanje poletov. V soboto in nedeljo bo Adria tako izvedla samo večerna poleta na relaciji Ljubljana–Frankfurt–Ljubljana. V ponedeljek bodo pozno popoldne leteli na relacijah Frankfurt, München, Dunaj, Bruselj, Zürich in nazaj v Ljubljano, opravili pa bodo tudi polet v Tirano. Tuji prevozniki medtem krepijo povezave z brniškim letališčem.

Iz Adrie Airways so sporočili, da "družba nadaljuje aktivne pogovore s potencialnimi novimi lastniki in glavnimi upniki ter ostaja predana pri doseganju pozitivne rešitve za vse". Družba je tudi za danes odpovedala večino letov, izjema ostaja let iz Ljubljane v Frankfurt in nazaj.

Tuji prevozniki krepijo povezave z Ljubljano

Odpovedi Adrijinih letov so medtem okrepile povpraševanje ter povečale zasedenost letal in zmogljivosti pri prevoznikih, ki z Brnika že letijo, kažejo za zdaj znane spremembe letošnjega zimskega voznega reda ljubljanskega letališča. Povečalo se je tudi zanimanje novih prevoznikov za letenje na ljubljansko letališče.

Kot so pojasnili v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika, bo glede na doslej sporočene podatke družba Air France število letov povečala s šest na 13 tedensko, obenem pa se številu potnikov prilagaja z večjim letalom. Tako bodo namesto z embraerji E170 pogosto leteli z E190 ali E195. Družba LOT Polish Airlines je število letov povečala s sedem na osem tedensko, zadnje čase pa pogosto letijo tudi z večjim letalom boeing B737.

Air Serbia je na svoj vozni red že poleti dodala Niš, na liniji Ljubljana-Beograd pa se večjemu številu potnikov prilagajajo z uporabo airbusov A319 namesto letal znamke ATR. Montenegro Airlines je število letov povečal s štiri na pet tedensko, ruski Aeroflot pa namesto s suhoji leti z airbusi A319. Družba Turkish Airlines medtem ohranja obseg, a bo po navedbah Fraporta po potrebi zagotovila večja letala.

Adria Airways
Novice Državo prosijo za denar, iz Adrie pa črpajo milijone

Okoliška letališča okrepila oglaševanje

"Vozni red za zimsko sezono je sicer še v pripravi. Glede na razmere pričakujemo spremembe do zadnjega," so dodali v Fraportu. Adrijine odpovedi so po njihovih navedbah okrepile tudi zanimanje novih prevoznikov za letenje na ljubljansko letališče, vendar konkretnejših informacij o tem še ne morejo posredovati.

Na težave Adrie so se odzvala tudi nekatera tuja okoliška letališča, ki so okrepila oglaševanje. Celovško letališče, do katerega je iz Ljubljane približno uro in pol vožnje, je v današnji izdaji časnika Dela denimo objavilo oglas, v katerem med drugim izpostavlja bližino Sloveniji.

Nemška Lufthansa pa je sporočila, da bo s koncem oktobra znova letela na relaciji Gradec-Frankfurt. Izvedli bodo 26 letov tedensko. Do graškega letališča sta iz Ljubljane približno dve uri vožnje. V preteklih dneh je bilo opaziti tudi oglase tujih letalskih družb, ki v svoje vrste vabijo slovenske pilote.

Adria Airways letališče
Novice Adria je ostala še brez treh letal

 

Ne spreglejte