Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
15.42

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 15.42

7 let, 1 mesec

Trigranit pozdravlja odločitev o morebitni vladni podpori Emoniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V podjetju Trigranit pozdravljajo odločitev vlade, da preuči možnost morebitne podpore projektu Emonika. Če se bodo težave rešile, lahko pričakujemo izgradnjo prve faze projekta Emonika že leta 2015.

Kot je v sporočilu za javnost zapisal direktor Emonike Csaba Toth, je vladna odločitev izjemen korak k uresničevanju načrtov iz leta 2005. V tem času je namreč podjetje Trigranit v projekt Emonika investiralo 35 milijonov evrov, medtem ko je celotna investicija v javno-transportno infrastrukturo ter v nakupovalno zabaviščni center, pisarne, hotel in stanovanjske objekte vredna 320 milijonov evrov.

"Projekt je možno nadaljevati le s podporo slovenske vlade" "Zaradi obsežnih sprememb v lokalnih predpisih in povečanih zahtev partnerjev, projekt Emonika in še posebno njene javne komponente zahtevajo veliko višjo investicijo, kot je bilo to opredeljeno v sporazumu o javno-zasebnem partnerstvu leta 2007. Posledično je projekt možno nadaljevati le s podporo slovenske vlade," poudarja Toth.

V Emoniki tudi pozdravljajo vladni poziv ljubljanski občini, da v okviru svojih pristojnosti izvede vse potrebne ukrepe, da se komunalni prispevek za projekt Emonika ponovno odmeri na način, da bodo upoštevani vsi pozitivni učinki realizacije projekta na državni in občinski ravni. "V zvezi s tem je Emonika septembra poslala uradno zahtevo županu Mestne občine Ljubljana, vendar še čakamo na konstruktiven odgovor," je zapisal Toth.

Emonika je sicer pred časom umaknila vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za Emoniko. Toth danes pojasnjuje, da bodo z aktivnostmi pridobitve dovoljenja nadaljevali takrat, ko bo med Mestno občino Ljubljana in Slovenskimi železnicami rešeno vprašanje glede zemljišč, vključno z zemljiščem avtobusnih postaj, ki je jedro spora med Slovenskimi železnicami in podjetjem Avtobusna postaja Ljubljana.

Prva faza končana že leta 2015? "Če se bodo vse omenjene težave hitro rešile, lahko pričakujemo izgradnjo prve faze projekta Emonika v vrednosti 220 milijonov evrov že leta 2015," je v sporočilu za javnost še navedel Toth.

Ne spreglejte